WELL-sertifiointi Suomeen

WELL Building Standard on rakennusten uusi sertifiointijärjestelmä, joka ottaa huomioon kiinteistön käyttäjien hyvinvoinnin.

WELL Building Standard on rakennusten uusi sertifiointijärjestelmä, joka ottaa huomioon kiinteistön käyttäjien hyvinvoinnin. WELL laajentaa rakennusten ympäristösertifiointia kiinteistön hyvinvointivaikutusten mittaamiseen, sillä kiinteistön käyttäjien viihtyvyydellä nähdään olevan suora vaikutus terveyteen ja sitä kautta myös työn tuottavuuteen.

WELL rantautuu Suomeen Yhdysvalloista, jossa rakennuksia on sertifioitu menetelmällä 2016 lähtien.

”Kiinteistön käyttäjien hyvinvoinnilla tulee olemaan entistä suurempi merkitys kiinteistönomistajille, sillä sisätilojen viihtyisyys vaikuttaa yhä enemmän niiden houkuttelevuuteen”, kommentoi Granlund Consulting Oy:n toimialajohtaja Heli Kotilainen.

WELL-sertifiointi ei korvaa kiinteistöalalla yleistyneitä ympäristöluokituksia, esimerkiksi LEED- ja BREEAM-standardeja, vaan laajentaa tarkastelemaan rakennuksia inhimillisestä näkökulmasta.

Luokitus perustuu seitsemään kategoriaan, joita ovat ilma, vesi, valo, mieli, ravitsemus, kunto ja viihtyisyys.

”Rakennuksia arvioidaan sadalla kriteerillä ja tavoitteena on parantaa kiinteistön käyttäjien terveyttä, viihtyvyyttä ja sitä kautta myös suorituskykyä”, tarkentaa Suomen ensimmäinen pätevöitynyt WELL AP, Granlund Consulting Oy:n johtava asiantuntija Robert McGrath.

Granlund Oy:n pääkonttori Helsingin Malmilla on niin ikään Suomen ensimmäinen rekisteröity WELL-projekti.

”Haluamme, että meillä on viihtyisät puitteet työntekoon ja edistämme tätä hyvinvoinnin kautta toimivan talotekniikan ohella”, kommentoi Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi.

Granlundilla on panostettu uusiin monitoimityötiloihin, toimistolle on tehty vihersuunnitelma ja tuoreita hedelmiä on tarjolla. Työntekijöitä tuetaan julkisen liikenteen käytössä ja työsuhdepyörän hankkiminen on mahdollista, henkilöstöllä on myös omia liikuntavuoroja ja vuosittain ollaan mukana juoksu- ja pyöräilytempauksissa.

Lue lisää

Katso kaikki