We Land -toimistotalon rakentaminen käynnistyy Ruoholahdessa – tavoitteena korkein ympäristöluokitus

We Landissa tavoitellaan NCC:lle Suomessa ensimmäistä BREEAM-ympäristöluokituksen Outstanding-tasoa, joka on kansainvälisestikin vielä melko harvinainen.

NCC käynnistää We Land -talon rakentamisen Rumbanaukiolle Ruoholahteen. Rakennukselle tavoitellaan poikkeuksellisen korkeaa BREEAM-ympäristöluokituksen Outstanding-tasoa. Vaativan rakennushankkeen kokonaiskeston arvioidaan olevan kolme vuotta.

– Tavoitteenamme on nostaa Ruoholahti yhdeksi Helsingin vetovoimaisimmista pääkonttoreiden alueista ja luoda sinne elävää kaupunkikulttuuria. We Land -talon konseptin ytimenä on alueen muille toimijoille ja asukkaille avoimet tilat ja palvelut, kertoo Senior Developer Heikki Alén NCC:ltä.

NCC on suunnitellut alueen kehittämistä yhteistyössä Helsingin kaupungin, JKMM Arkkitehtien, alueen toimijoiden ja vuokralaisten kanssa. Yksi We Landiin muuttavista vuokralaisista tulee olemaan maailman johtaviin asiantuntijaorganisaatioihin kuuluva Deloitte, joka tuo Suomen pääkonttorinsa taloon.

Loppuvuodesta 2023 valmistuvassa We Landissa tavoitellaan NCC:lle Suomessa ensimmäistä BREEAM-ympäristöluokituksen Outstanding-tasoa, joka on kansainvälisestikin vielä melko harvinainen. Toimitilan suunnittelussa, materiaalien valinnoissa, palveluissa, liikkumisessa ja käytössä tuetaan kestävää kehitystä.

– Tontin sijainti tekee hankkeesta rakentamisen näkökulmasta mielenkiintoisen ja vaativan. Maan alta löytyy useita tunneleita: metrotunnelit, Salmisaaren voimalaitoksen hiilitunneli ja Alkon entinen huoltotunneli. Porapaalutus 10 metriä merenpinnan alapuolella edellyttää myös meri- ja pohjaveden hallintaa, NCC:n projektijohtaja Timo Henno kuvailee.

Työmaalla tulee työskentelemään kaikkiaan parisen tuhatta työntekijää, kerralla noin 150–200 henkilöä.

Lue lisää

Katso kaikki