Wärtsilä ja LUT-yliopisto yhteistyöhön

Wärtsilä ja LUT-yliopisto yhteistyöhön sataprosenttisesti uusiutuvia energiajärjestelmiä koskevassa tutkimuksessa.

Wärtsilä ja LUT-yliopisto yhteistyöhön sataprosenttisesti uusiutuvia energiajärjestelmiä koskevassa tutkimuksessa.

Teknologiayhtiö Wärtsilä ja Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT ovat allekirjoittaneet tutkimussopimuksen strategisesta energiajärjestelmien mallintamisesta. Sen tavoitteena on ymmärtää ja kehittää tapoja siirtyä kohti sataprosenttisesti uusiutuvia energiajärjestelmiä. Sopimus allekirjoitettiin maaliskuussa.

Sopimuksen kohteena on yhteistyö energiajärjestelmien mallintamisessa globaalissa energia-alan muutoksessa. Sopimuksen mukaan LUT-yliopiston aurinkotalouden tutkimusryhmä tukee Wärtsilän kehitystyötä tällä alalla, muun muassa tarjoamalla pääsyn LUT-yliopiston energiajärjestelmäinformaation tietokantaan.

Wärtsilä on hankkinut ylivertaisia valmiuksia alalla meneillään olevan siirtymävaiheen strategisessa mallintamisessa niin energiajärjestelmien kuin maiden tasolla. Työssä on keskitytty joustavien sähköntuotantoteknologioiden arvon ymmärtämiseen sähköjärjestelmissä, joissa hyödynnetään runsaasti uusiutuvia energialähteitä.

Aurinkotalouden professori Christian Breyerin vetämä LUT-yliopiston tutkimusryhmä on tehnyt maailman johtavaa tutkimusta energian-alan siirtymän mallintamisesta tuntitasolla. Tutkimukseen sisältyy sähköntuotanto- ja varastointitekniikoiden lisäksi myös teollisuuden, liikenteen ja kaupunkien kysynnän muutokset.

Tutkimuksen perustana on osoittaa taloudellisesti kannattava tapa luoda maailmanlaajuinen hiilineutraali energiajärjestelmä vuoteen 2050 mennessä niin, että sähkö on pääasiallinen energian kantaja. Yhteistyöllä tähdätään yhä korkeampitasoiseen tutkimukseen LUT-yliopiston ja Wärtsilän vahvuudet yhdistämällä.

”Wärtsilällä on pitkä historia LUT-yliopiston kanssa tehdystä tutkimusyhteistyöstä, jossa keskitytään löytämään ratkaisuja uusiutuvaa energiaa hyödyntävälle tulevaisuudelle. Yhteistyö yliopiston aurinkotalouden tutkimusryhmän kanssa vastaa meidän visiotamme sataprosenttisen uusiutuvasta energiajärjestelmästä, ja se vahvistaa käsitystämme siitä, mikä on ihanteellisin kehitystie saavuttaa”,liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtajaoo Matti Rautkivi, Wärtsilä Energy Busineksestä.

”Energia-ala muuttuu nopeasti, ja tämän yhteistyön myötä Wärtsilä pystyy energiajärjestelmäintegraattorina kasvattamaan tietotaitoansa tämän muutoksen ohjaamiseksi,”

”LUT-yliopisto on ylpeä siitä, että Wärtsilä on valinnut sen yhteistyökumppanikseen tässä strategisessa mallinnushankkeessa. Odotamme innolla yhteistyötä heidän kanssaan”, sanoo LUT-yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa.

”Tämä on uusi askel innovatiiviselle yliopistollemme sen kansainvälisen haastajan roolissa. Wärtsilän maailmanlaajuinen verkosto parantaa mallintamisen tarkkuutta.”

Lue lisää

Katso kaikki