Vuoden sähköurakoitsijaksi Novasähkö Oy

Novasähkön perusti 25 vuotta sitten insinööri Matti Riihijärvi, joka johti yritystä 17 vuoden ajan.

Novasähkön perusti 25 vuotta sitten insinööri Matti Riihijärvi, joka johti yritystä 17 vuoden ajan.

Vuonna 2010 Riihijärven jäädessä eläkkeelle yritys siirtyi kokonaan Terho Leinosen omistukseen. Nykyisin hänen poikansa Eerik Leinonen on mukana omistuksessa ja aloitti vuosi sitten toimitusjohtajana. Yrityksen johto on – jo Riihijärvestä lähtien – antanut aikaansa myös alan yleisen kehittämisen hyväksi niin Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton hallituksessa, asiantuntijaryhmissä, Pirkanmaan alueosastossa kuin muun muassa Tampereen ammattikorkeakoulun toiminnassa. STUL:n jäseneksi Novasähkö hakeutui vain pari vuotta perustamisen jälkeen.

Yritys tunnetaan myönteisestä yrityskulttuurista ja luotettavuudesta. Työt on hoidettu sovitussa aikataulussa. Tasokkaasta liiketoiminnan ja henkilöstön johtamisesta kertoo sekin, että viivästyssakkoihin tai sopimusriitoihin ei ole ajauduttu.

Novasähkö on päässyt näyttämään luotettavuuttaan ja taitojaan vaativissa kohteissa, joihin lukeutuu useiden eri sairaaloiden ja niiden lääkintä- ja terveydenhoitotilojen sähköasennukset, kunnossapidot, lääkintätilamittaukset sekä mm. elintärkeiden varavoimaverkkojen rakentaminen. Yrityksen referenssilista on kaiken kaikkiaan kunnioitusta herättävä.

Yritys tarjoaa vuosittain 5-6 insinööriksi tai asentajaksi opiskelevalle nuorelle harjoittelu- tai kesätyöpaikan. Novasähkön tekniset toimihenkilöt ovat suurelta osin aloittaneet yrityksessä asentajina ja kouluttautuneet yrityksessä nykyisiin tehtäviinsä.

”Menestyksen taustalla jo perustamisvaiheessa luotu toimintamalli, joka on onnistuttu siirtämään aina uusille henkilöille.”

 

Kuvateksti:

Projektipäällikkö Antti Nieminen, Novasähkön hallituksen puheenjohtaja Terho Leinonen, sähköasentaja Marko Karhe ja toimitusjohtaja Eerik Leinonen taukokahviossa valmiita pintoja katsomassa. Kohde on luovutettu hyvillä mielin. Kuvat Petri Kivinen

 

 

Lue lisää

Katso kaikki