Vuoden putkiremontti -kilpailun voittajat Helsingistä ja Porvoosta

Talotekniikka-lehti ja Asunto- ja kiinteistöyhtiöiden hallitusasiantuntijat ry AKHA käynnistivät keväällä Vuoden putkiremontti 2008 – kilpailun, jossa etsittiin uusia, hyviksi todettuja toimintamalleja ja -tapoja, joilla onnistunut putkiremontti viedään läpi suunnittelun, urakoinnin, valvonnan, mutta erityisesti osakkaan ja asukkaan sekä yhtiön hallituksen kannalta.
Kilpailuun mukaan ilmoittautuneet asunto-osakeyhtiöt täyttivät ensin kyselylomakkeen. Lomakevastaukset pisteytettiin, ja parhaimmisto pääsi läheisempään tarkasteluun; olivatko asukkaat, osakkaat, isännöitsijä ja urakoitsija tyytyväisiä remontin etenemiseen, hintaan, laatuun ja viestintään.
Kilpailussa oli kaksi sarjaa: perinteiset putkiremontit sekä ns. uusia menetelmiä (pinnoitus, sukitus) käyttäneet asunto-osakeyhtiöt. Voittajat palkittiin lauantaina 27.9.2008 Finnbuild-messuilla Helsingissä.

Perinteisten remonttien sarjan voitti helsinkiläinen AS OY Satakallio.
Hankesuunnittelu: Suomen talokeskus Oy
Remontin suunnittelija: Insinööritoimisto Reijo Patronen
Putkiurakoitsija: NCC Rakennus Oy
Isännöinti: SKV/ Mikko Sädevuori
Hallituksen puheenjohtaja: Pekka Ylätalo
Palkintoon oikeuttivat mm. seuraavat tekijät: projektiin varattiin riittävästi aikaa, yhtiökokouksissa ei epäilty hankkeen tarpeellisuutta, pitkälti työmaajohtoinen toimintatapa, jossa asukkaat otettiin vakavasti, panostettiin ammattitaitoiseen valvontaan, edettiin ennakkosuunnitelman mukaisesti, työmaaorganisointi oli hyvä, työmaalla erillinen asukaspalveluinsinööri, pysyttiin hyvin aikataulussa ja alkuperäisissä kustannuksissa.

Uusien menetelmien sarjan voittajaksi nousi porvoolainen AS OY Partiomiehentie 1.
Remontin suunnittelija: Insinööritoimisto Timo Alapere Oy
Putkiurakoitsija: Putkireformi Oy (nykyisin)
Isännöitsijä: OP- isännöintikeskus Porvoo / Johan Nyholm
Hallituksen puheenjohtaja: Tapani Taka
Palkitsemisperusteita olivat mm. kustannustehokkuus, asukkaat olivat ilman vettä vain viisi päivää, yleisten sopimusehtojen mukaisen takuun lisäksi 5 vuoden takuu, toteutuksen osalta kustannustehokkuus, työntekijöiden käyttäytymisessä huomioitiin asukkaat hyvin – asukkaat kiittelivät työntekijöitä, työn lopputulos oli hyvä

Lisäksi myönnettiin helsinkiläiselle AS OY Kulmakatu 1:lle kunniakirja sekä uusia että perinteisiä keinoja käyttäneestä putkiremontista, joka monien alkuvaikeuksien jälkeen saatiin hyvään lopputulokseen.

Lue lisää

Katso kaikki