Vuoden putkiremontti 2022 -kilpailun voittaja on As Oy Puotilantie 8 – Hanke toteutettiin yhteistoimintamallilla

"Maalämmön sekä ilmanvaihdon ja lämmitysjärjestelmän automaation ansiosta taloyhtiö on hyvin valmistautunut energian hinnan nousuun”, Asunto Oy Puotilantie 8 hallituksen puheenjohtaja Gunnar Åström sanoo. Kuva: Sampsa Heilä

Asunto Oy Puotilantie 8 Helsingissä voitti Vuoden putkiremontti -kilpailun 2022. Swecon yhteistoimintamallilla suunnitellun ja toteutetun linjasaneerauksen urakoi Consti. Suunnitteluvaiheessa tehty riskianalyysi edisti töiden sujuvaa etenemistä, ja hanke valmistui koronasta huolimatta aikataulussa.

Asunto-osakeyhtiöille suunnatussa kilpailussa painotettiin tänä vuonna erityisesti tulevaisuussuuntautuneisuutta liittyen parannuksiin kiinteistön energiatehokkuudessa. Erityisesti huomioon otettiin tavoitteellinen strategialähtöisyys ja sen näkyminen koko linjasaneerauksen prosessissa.

Voittajaksi valittu Asunto Oy Puotilantie 8 on kuusi kerrostaloa ja 112 asuntoa käsittävä taloyhtiö, joka on valmistunut vuonna 1963. Linjasaneerauksessa uudistettiin asuntojen märkätilat ja kaikki LVIS-tekniikat sekä automaatio- ja tiedonsiirtojärjestelmät siirtyen lämmityksessä kaukolämmöstä maalämpöön. Yleisille tiloille tehtiin perusparannus ja salaojat uusittiin.

____________________________________________________________________________________________________________________

Tämä teksti on näyte Talotekniikka-lehden 8/2022 jutusta. Mitkä tekijät johtivat kilpailun voittoon? Millaisia vaiheita hankkeessa oli? Lue lisää ja klikkaa näköislehteen tästä.

Lue lisää

Katso kaikki