Vuoden LVI-asentaja on Teemu Grönberg

Grönberg hakeutui LVI-asentajaksi oppisopimuksen kautta vuonna 2011.

Unidrain Oy ja Suomen LVI-liitto SuLVI ry julkistivat vuoden LVI-asentajaksi Teemu Grönbergin. Koska poikkeustilanne siirsi FinnBuild-messut keväälle, palkitsemistilaisuus järjestettiin yksityisenä ja striimattiin julkisesti.

Grönberg hakeutui LVI-asentajaksi oppisopimuksen kautta vuonna 2011. Kiinnostus alaan heräsi armeija-aikana ja oppisopimuspaikka löytyi oman aktiivisuuden kautta.

Viimeisen yhdeksän vuoden aikana Grönberg on ehtinyt tehdä LVI-urakointia, työskennellä saneeraustyömailla ja opiskella lämpöpumppujen kylmätekniikkaa, jonka parissa työskentelee tällä hetkellä.

Voittajan valinnassa painotettiin halua jatkuvaan kehittymiseen ja oppimiseen, työn laadun arvostusta ja innostusta alan uusimman tekniikan käyttöön.

– Teemun hakemuksesta kävi hyvin ilmi, että hän on perehtynyt uusiin tuotteisiin. Hän muun muassa kertoi hakemuksessaan asentaneensa tehdaseristettyjä ilmanvaihtokanavia, kertoo Suomen LVI-liitto SuLVI ry:n toiminnanjohtaja Samuli Könkö.

– Hakemus kertoi omasta alastaan innostuneesta ammattilaisesta, joka seuraa alan kehitystä muun muassa Instagramista. Hän liitti hakemukseensa suosituksenkin – automaattisesta kupariputken leikkurista, jatkaa Unidrain Oy:n toimitusjohtaja Thomas Granberg.

Tuomariston kolmantena jäsenenä toimi Lämpöhuolto Group Oy:n toimitusjohtaja Juuso Pelkonen. Häneen vaikutuksen teki hakemuksen rehti ote.

– Kilpailulomakkeen täyttöön oli selkeästi otettu aikaa kiireisen asentajan päivästä ja sisältöä mietitty, Pelkonen sanoo.

Pelkonen myös huomioi sen, että osan hakemuksista oli täyttänyt ehdotetun henkilön esimies.

– Kertoo asentajan osaamisesta, kun oma esimies ehdottaa häntä tällaiseen kilpailuun. Ja toisaalta on hienoa, että yrityksissä huomataan, että osallistumalla tällaisiin kilpailuihin voi saavuttaa hyvää mainetta.

Grönberg palkittiin opintomatkalla Tanskaan. Opintomatkan päivämäärät sovitaan Unidrainin kanssa, kunhan matkustaminen on jälleen kaikin puolin turvallista ja mahdollista.

Lue lisää

Katso kaikki