Vuoden Isännöitsijä 2008: Aila Holopainen: ”Luottamus ansaitaan teoilla”

Vuoden Isännöitsijäksi 2008 on valittu Aila Holopainen Espoosta. Holopaisen menestysreseptin ainekset luottamuksen rakentamisessa ovat vankka osaaminen, avoimuus ja jämäkkyys. Vuoden Isännöitsijä julkistettiin Isännöintipäivillä 18.9.2008.

Aila Holopainen on toiminut isännöitsijänä 22 vuotta. Työkaverit Isännöintiverkko Oy:ssä kuvaavat Holopaista rautaiseksi ammattilaiseksi ja työmyyräksi, joka jaksaa kannustaa ja opastaa kollegoita.

Asiakkaat arvostavat Holopaisen vankkaa osaamista ja hän onkin saanut erinomaiset arviot valtakunnallisessa Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimuksessa. Rehellisyys ja avoimuus, myös hankalissa ja ikävissä asioissa, ovat Holopaisen tavaramerkkejä.

– Asiakkaiden luottamus ansaitaan sillä, että tekee, mitä lupaa. Hommia ei saa jättää roikkumaan, pieniäkään asioita, Holopainen toteaa.

Todellisen johtajuutensa isännöitsijä osoittaa siinä, että aktiivisuudellaan vie taloyhtiön asioita eteenpäin. – Isännöitsijä pitää suuret linjat järjestyksessä ja esittää hallitukselle, mitä pitäisi tehdä, jotta taloyhtiö pysyy kunnossa, Holopainen kuvailee isännöitsijän roolia.

Holopaisen isännöimissä suurissa kerrostaloissa Espoon Soukan alueella on tehty mittavat julkisivu-urakat ja samoissa yhtiöissä ovat nyt käynnistymässä putkiremontit. Holopaisen rooli korjausten käynnistämisessä on ollut merkittävä: ilman huolellista valmistelua ja perustelua näitä hankkeita ei olisi saatu liikkeelle.

”Mahtava ammatti”

Holopainen kuvailee työtään monipuoliseksi ja mielekkääksi. – Isännöintiala sopii loistavasti naisille, enemmän sopivuus alalle on luonnekysymys kuin sukupuolikysymys. Sosiaalisia taitoja tarvitaan ja pitää olla tunnollinen, jotta hommat hoituvat. Jos olisin pomo, palkkaisin mielellään naisia isännöitsijöiksi, Holopainen sanoo.

Isännöintityössä tarvitaan monipuolista osaamista niin taloudesta, johtamisesta, tekniikasta kuin viestinnästäkin. Holopainen pitää tärkeänä sitä, että on kiinnostunut ja avoin suhtautuminen uusiin asioihin. Jatkuva kouluttautuminen on isännöitsijälle elintärkeää.

Isännöintiliitto myönsi Vuoden Isännöitsijän arvonimen 27. kerran. Tavoitteena valinnalla on huomioida isännöintialalla ansiokkaasti toimivia henkilöitä ja nostaa esiin laadukasta isännöintiä. Tänä vuonna etsittiin erityisesti toimintatavoillaan luottamusta herättänyttä isännöitsijää.

Lue lisää

Katso kaikki