Vuoden 2022 sähkösuunnittelijan vahvuutena KNX-järjestelmät – ”Näkymät sähköalalla ovat hyvät”

Teemu Varis, Tarja Havukorpi, Simo Havukorpi sekä sähkösuunnittelijat John Rantanen ja Niko Hemtman yrityksen toimistolla Nummelassa. Kuva: Mikko Arvinen/STUL

Vihtiläinen perheyritys Insinööritoimisto Havukorpi Oy sai Vuoden sähkösuunnittelija -tunnustuksen. Yritys on erikoistunut KNX-järjestelmiin, jotka taipuvat yhä monipuolisempaan taloautomaatio-ohjaukseen. Näkymät sähköalalla ovat hyvät.

Insinööritoimisto Havukorven erikoisala on kokonaisvaltainen taloautomaation suunnittelu, käyttöönotto ja ohjelmointi erityisesti KNX-tekniikkaa hyödyntämällä. Järjestelmä on tullut yhä suositummaksi isojen omakotitalojen taloteknisten järjestelmien ohjauksessa, mutta toimii hyvin myös esimerkiksi toimistotilojen valaistuksen ja isojen kiinteistöjen savunpoistojärjestelmien ohjauksessa.

− KNX:ssä kodin kaikki toiminnot niputetaan samaan järjestelmään. Sen kautta voidaan ohjata esimerkiksi valaistusta, lämmitystä, verhoja, AV- ja turvatekniikkaa sekä sähköauton latausta. Kaikkia toimintoja ohjataan yhdestä käyttöliittymästä, joka näkyy asukkaalle helppokäyttötoimintoina, sanoo yrityksen suunnittelupäällikkö Teemu Varis.

____________________________________________________________________________________

Tämä teksti on näyte Talotekniikka-lehden 6/2022 jutusta. Miten KNX auttaa energiakriisissä? Mikä on Vuoden sähkösuunnittelijaksi valitun insinööritoimiston menestyksen salaisuus? Lue lisää ja klikkaa näköislehteen tästä.

Lue lisää

Katso kaikki