Vuoden 2022 sähkösuunnittelija on Insinööritoimisto Havukorpi

Toimitusjohtaja Simo Havukorpi ja hallituksen puheenjohtaja Tarja Havukorpi. Kuva: STUL ry / Mikko Käkelä

Vuoden 2022 sähkösuunnittelijaksi on valittu vihtiläinen Insinööritoimisto Havukorpi Oy. Valinnan tekivät RAKLI ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry.

STUL ry:n tiedotteen mukaan Insinööritoimisto Havukorpi Oy:n perusti vuonna 1986 nyt jo edesmennyt Raimo Havukorpi. Vuotta myöhemmin hän osti myös nummelalaisen sähköasennusliike Esasähkö Oy:n ja edelleen vuonna 2000 Jorvaksen Sähkö Oy:n. Sisarukset Simo Havukorpi ja Tarja Havukorpi johtavat nyt perheyrityksen toimintaa.

Havukorpi Oy on erikoistunut kiinteistöjen sähkösuunnitteluun, automaatioon ja paloilmoitin- ja turvajärjestelmien suunnitteluun. Taloautomaation lisäksi Havukorpi Oy:n osaamiseen kuuluu myös suuremmissa kiinteistöissä käytettävien kiinteistönohjausjärjestelmien ja teollisuuden prosessiautomaation suunnittelu.

Yritys toimii pääasiassa Länsi-Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla. Vaativampia paloilmoitin- ja turvajärjestelmien suunnittelutöitä tehdään kauempanakin.

Yrityksen tuoreimpiin referensseihin kuuluu esimerkiksi Vihdin kirkon peruskorjauksen sähkö-, valaistus- ja automaatiosuunnittelu, sähköautojen älykkäiden latausjärjestelmien suunnittelua, useita toimitila- ja liikekiinteistöjä sekä monipuolisia omakotitalokohteita.

− Varsinkin omakotitalopuolella me olemme erikoistuneet KNX-taloautomaatioon. Järjestelmien integrointi ja ohjelmointi on meidän vahvin osaamisalueemme, yrityksen suunnittelupäällikkö Teemu Varis kertoo tiedotteessa.

Yritys työllistää kolme henkilöä Nummelan kupeessa sijaitsevalla toimistollaan, mutta yrityskoon kasvattaminenkaan ei silti ole pois laskettu vaihtoehto.

Perussähkösuunnittelun saralla kilpailu on toimitusjohtaja Simo Havukorven mukaan kovaa. Kova kilpailu tasaantuu hieman sen myötä, mitä enemmän suunnittelu vaatii erikoisosaamista.

− Olemme miettineet vielä nykyistä pidemmällekin menevää erikoistumista. Mitä enemmän osaamista järjestelmien suunnittelu vaatii, sitä vähemmän potentiaalisia tekijätarjokkaita rivissä on, Havukorpi sanoo.

Viime vuonna Havukorpi Oy:n liikevaihto oli 270 tuhatta euroa ja tilikauden tulos 31 tuhatta euroa.

− Hienoa, että meidät valittiin pienenä, lähes 40 vuotta alalla toimineena perheyrityksenä Vuoden sähkösuunnittelijaksi. Kiitos tästä kuuluu ehdottomasti ammattitaitoiselle henkilökunnallemme, joka on aina halunnut panostaa oman osaamisensa kehittämiseen, hallituksen puheenjohtaja Tarja Havukorpi kiittelee.

Lue lisää Insinööritoimisto Havukorpi Oy:stä seuraavasta Talotekniikka-lehdestä, joka ilmestyy 21.9.

Lue lisää

Katso kaikki