Vuoden 2021 rakennusalan diplomi-insinööri on Maija Jokela

RIL on valinnut Vuoden 2021 rakennusalan diplomi-insinööriksi Maija Jokelan. Hän on siirtymässä kesän alussa uusiin tehtäviin toimittuaan sitä ennen seitsemän vuotta Sweco PM:n toimitusjohtajana.

Talotekniikka-lehti

RILin hallituksen mukaan Maija Jokela täyttää erinomaisesti Vuoden rakennusalan diplomi-insinöörin valintakriteerit.

− Jokelalla on alalta pitkä kokemus. Hän on erittäin pidetty esimies ja kollega, joka pitää tärkeänä selkeän kommunikoinnin merkitystä sekä kaikkien osapuolten osallistamista hankkeiden eri vaiheissa. Jokelalla on myös kokemusta erittäin vaikeiden projektien viemisestä maaliin sekä muun muassa eri taustaisista jäsenistä koostuvien tiimien vetämisestä. Hänellä on ilmiömäinen kyky motivoida ja luoda positiivista ilmapiiriä edistäen samalla omassa työssään kestävää kehitystä.

Jokelaa kiehtoo muun muassa kansainvälisyys sekä vastuullinen liiketoiminta. Hän pitää tärkeänä diversiteetin ja kokonaisnäkemyksen tuomista hankkeisiin.

− Uskon, että voimme kehittää alaa yhdistelemällä aiempaa rohkeammin erilaisia taustoja ja kokemuksia omaavia asiantuntijoita. Benchmarkin hakeminen Suomen ulkopuolelta ja myös toisilta teollisuuden aloilta kiinnostaa minua, Jokela sanoo.

Vuoden rakennusalan diplomi-insinöörin valinnan kriteereitä ovat laadukas insinööriosaaminen, henkilön esimerkillisyys, helppo samaistuttavuus, positiivinen vuorovaikutus alalla sekä ammattikunnan arvostuksen edistäminen. Valinnan tekee RILin hallitus. Tunnustus on myönnetty vuodesta 1997 alkaen.

RIL on valtakunnallinen asiantuntijaorganisaatio ja henkilöjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää hyvää suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitokulttuuria ja rakennusalan ammattitaidon kehittymistä Suomessa.

Lue lisää

Katso kaikki