Vuoden 2018 LVI-alan opiskelijakilpailun voitti Oulun AMK:n joukkue

Tämänvuotinen LVI-alan opiskelijakilpailu järjestettiin Koja Oy:n isännöimänä Tampereella uuden tuotekehityskeskuksen tiloissa.

Tämänvuotinen LVI-alan opiskelijakilpailu järjestettiin Koja Oy:n isännöimänä Tampereella uuden tuotekehityskeskuksen tiloissa.

LVI-alan ammattikorkeakoulujen välinen opiskelijakilpailu järjestettiin nyt jo kymmenettä kertaa. Tänä vuonna kilpailua isännöimään oli valittu Koja Oy ja kilpailu pidettiin huhtikuun 18. päivänä Kojan tiloissa Tampereella.

Ammattikorkeakoulujen opiskelijat saivat näyttää osaamistaan isäntäyrityksen ja kilpailun tuomareina toimivien opettajien laatimissa käytännön tehtävien ja teoriatehtävien parissa sekä SuLVIn laatimassa rakentamismääräysten hallintaan liittyvässä tehtävässä. Tämän vuoden kilpailun voitti Oulun ammattikorkeakoulu. Toiselle sijalle kiri Tampereen ammattikorkeakoulun joukkue ja Metropolia ammattikorkeakoulun joukkueen sijoittui kolmanneksi.

Kilpailuun voivat osallistua joukkueet kaikista LVI-opetusta antavista ammattikorkeakouluista. Tilat kilpailun käytännön tehtävien toteutukseen järjestää vuosittain valittava Talotekniikkateollisuuden yritys ja eri oppilaitoksia ja alaa edustava tuomaristo laatii teoriakysymykset.

Teoriatehtävät käsittelevät ilmanvaihtoa, vesi- ja viemäriverkoston suunnittelua ja mitoitusta, kylmätekniikkaa sekä rakennusautomaatiota. Määräystenhallintaa testattiin energiatehokkuuteen liittyvillä kysymyksillä.

”Me Kojalla uskomme vahvasti kotimaiseen osaamiseen ja olemme viime vuosina panostaneet mittavasti teknologiaan sekä tuotantoon Suomessa. Tärkeimpänä kilpailutekijänä nyt ja tulevaisuudessa pidämme osaavaa henkilöstöä ja olemmekin ilolla mukana tukemassa alan koulutusta ja tapaamassa tulevia huipputekijöitä”, kertoo Kojan toimitusjohtaja Matti Sippola.

”Osana investointihankettamme olemme avanneet Tampereella uuden tuotekehitys- ja testauskeskuksen, joka mielestämme tarjoaa ainutlaatuiset puitteet opiskelijakilpailun järjestämiseen.”

Kilpailujen järjestelytoimikunta ja tuomaristo koostuivat kaikkien mukana olevien oppilaitosten opettajaedustajista ja sponsoreina toimivien Talotekniikkateollisuus ry:n ja Säätiö LVY:n edustajista. Tuomariston sihteerinä toimii edustaja SuLVIn teknisestä toimikunnasta ja tuomariston puheenjohtajaksi valitaan yksi oppilaitosten opettajista.

”Kilpailussa pärjääminen vaatii oman osaamisen lisäksi myös ryhmätyötaitoja, kestävyyttä ja intoa. Se on näyttöpaikka tuleville alan asiantuntijoille ja antaa oppilaitoksillekin vertailukohdan oman toiminnan arviointiin”, toteaa Juhani Hyvärinen Talotekniikkateollisuus ry:stä.

Kilpailun sponsoreina toimivat Talotekniikkateollisuus ry, Säätiö L.V.Y. ja Koja Oy. Kilpailutuomariston puheenjohtajana toimi Rauno Holopainen Oulun ammattikorkeakoulusta.

Kilpailuun osallistuvat Metropolia ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK) , Oulun ammattikorkeakoulu (OAMK), Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) ja Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK). Tänä vuonna ammattikorkeakoulu Arcadasta ei kisoihin saatu joukkuetta.

Kilpailun voittaneen Oulun ammattikorkeakoulun joukkueessa kilpailivat Juuso Karhumaa, Perttu Karjalainen, Mikko Mörsäri ja Jani Sipola. Kuvassa laidoilla Juhani Hyvärinen, Rauno Holopainen ja SuLVIn toiminnanjohtaja Tiina Strand.

Lue lisää

Katso kaikki