VTT laajentuu Otaniemessä – Uusi rakennus valmistuu vuonna 2025

Innopoli 4. Kuva: Technopolis

Työympäristöjen asiantuntija Technopolis laajentaa Teknologian Tutkimuskeskus VTT:n käytössä olevaa kiinteistökokonaisuutta Espoon Otaniemessä. Laboratorio- ja toimistotiloille suunniteltu laajennus Innopoli 4 -kiinteistöön valmistuu vuonna 2025, kertoo Technopolis tiedotteessaan.

Laajennus on osa 97,8 miljoonan euron Innopoli 4:n kehitystyötä, ja sen valmistuttua kiinteistön kokonaispinta-ala on noin 19 000 neliömetriä. Kiinteistö on vuokrattu kokonaisuudessaan VTT:lle.

– Uuden rakennuksen vuokrasopimuksen allekirjoittamisen myötä pääsemme jatkamaan suunnitellusti VTT:lle rakennuttamiemme tilojen laajentamista Otaniemessä. Mittava investointimme osoittaa luottamuksemme Otaniemen alueeseen ja sen kehittämiseen sekä siellä tehtävään life sciences -alan innovointi- sekä tutkimustyöhön. Meillä on mahdollisuus laajentaa Innopoli 4 -kiinteistöä edelleen vaiheilla 4 ja 5, joiden toteuttamisesta päätös tehdään myöhemmin, Technopoliksen toimitusjohtaja Niko Pulli kertoo tiedotteessa.

Innopoli 4 on kolmesta rakennuksesta koostuva Technopoliksen Otaniemen kampukseen kuuluva kiinteistö, joka rakentuu vaiheittain. Innopoli 4:n ensimmäinen vaihe valmistui vuonna 2020, ja kiinteistön toinen vaihe valmistuu vuoden 2023 kesällä. Uusi vuokrasopimus kattaa kiinteistön uuden laajennuksen rakentamisen eli kolmannen vaiheen, joka valmistuu vuonna 2025.

Uusiutuvan sähkön ja kaukolämmön hankinnan sekä aktiivisen energiatehokkuuden optimointityön ansiosta Otaniemen Innopoli-kampus sekä Oulun Ydinkeskustan kampus ovat Technopoliksen ensimmäiset energian käytöltään hiilineutraalit kampukset.

Lue lisää

Katso kaikki