Englantilainen Volution Group ostaa Pamonin

Englantilaisen pörssiyhtiön omistukseen siirtyvä hollolalainen Oy Pamon Ab tunnetaan tuotemerkeistään KAIR ja Pilpit.

Ilmanvaihtotuotteita valmistava Volution Group on ostanut Hollolassa toimivan Oy Pamon Ab:n koko osakekannan. Pamonin tuotteiden valmistus, tuotekehitys ja myynti sijaitsevat Hollolassa ja yhtiö toimii pääasiassa Suomen markkinoilla.

Volution Group plc on ilmanvaihtotuotteiden valmistaja ja toimittaja Britanniassa, Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa ja Uudessa-Seelannissa. Konserni jakautuu Ventilation Group:iin ja OEM-divisioonaan. Ventilation Group tarjoaa ja tuottaa ratkaisuja pääasiassa ilmanvaihtoon asuin- ja julkisissa tiloissa. Sillä on nyt 16 tuotemerkkiä: Vent-Axia, Manrose, Diffusion, National Ventilation, Airtech, Breathing Buildings, Fresh, PAX, VoltAir, Welair, inVENTer, Brüggemann, Ventilair, Simx sekä uusina suomalaiset KAIR ja Pilpit.

OEM-divisioona valmistaa moottoreita, puhaltimia ja tuulettimia OEM-asiakkaille lämmitys- ja ilmanvaihtotuotteisiin.

”Olemme erittäin tyytyväisiä tähän hankintaan, mikä vahvistaa läsnäoloamme suomalaisilla markkinoilla ja laajentaa tuotevalikoimaamme muilla pohjoismaisilla markkinoilla Pamonin kehittämillä tuotteilla”, kertoo Pohjoismaiden johtaja Eva Thunholm.

”Olen erittäin innostunut niistä mahdollisuuksista, jotka tämä toteutunut yrityskauppa tuo. Olemme tehneet yli kolmekymmentä vuotta töitä ilmanvaihtokoneiden ja paremman sisäilman puolesta, ja nyt saamme omistajan, jolla on kanssamme sama missio. Odotan innolla tulevaisuutta osana Volution-konsernia ja yrityksen kasvumahdollisuuksia synergiaetujen avulla,” sanoo Oy Pamon Ab:n toimitusjohtaja Tatu Hartikainen.

Jätä kommentti

*

*