Vikram Solar Suomen markkinoille

Aurinkomoduulivalmistaja Vikram Solar on aloittanut strategisen kumppanuuden suomalaisen Finnwindin kanssa.

Tier 1 -luokkaan kuuluva aurinkomoduulivalmistaja Vikram Solar on aloittanut strategisen kumppanuuden suomalaisen Finnwindin kanssa. Suomalaisyhtiö suunnittelee, valmistaa, markkinoi ja asentaa uusiutuvia energialähteitä hyödyntäviä järjestelmiä.

Yhteistyön myötä Finnwind saa yksinoikeuden myydä Vikram Solarin moduuleja Suomen markkinoilla.

Vikram Solarin monikiteisillä Eldora-aurinkomoduuleilla on 5 400 Pa:n kuormitusta koskeva sertifiointi, joten ne soveltuvat hyvin Suomen olosuhteisiin.

”Suomen sääolot ovat ankarat. Aurinkopaneelien on kestettävä suuria lumikuormia ja toimittava vaikeissa olosuhteissa vuosikausia. Energiateollisuuden asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme arvostavat myös sitä, että julkisen sektorin liikelaitoksilla on jo hyviä kokemuksia Vikram Solarin moduuleista”, selittää Juha Pölönen Finnwind Oy:sta.

Vikram Solar on asettanut yhteistyölle useita tavoitteita.

”Aurinkosähkön tuotantokapasiteetti oli Suomessa vuonna 2015 noin 5 MW, eli markkinat ovat yhä verrattain pienet. Uskomme kuitenkin jatkuvaan kasvuun, ja odotamme Suomessa toteutettavien hankkeiden määrän kasvavan tulevaisuudessa”, toteaa Davide Marro, joka vastaa Vikram Solarin myynnistä ja liiketoiminnan kehittämisestä Euroopassa.

”Sijainti auttaa meitä myös palvelemaan asiakkaitamme paremmin Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa sekä toteuttamaan hankkeita Virossa”, Marro lisää.

Vikram Solarin ja Finnwindin kumppanuus on ensimmäinen suora yhteistyösuhde intialaisen ja suomalaisen yrityksen välillä, ja sitä tukee myös Intian Suomen-suurlähetystö. Suurlähettiläs Ashok Kumar Sharma onnittelee yrityksiä yhteistyösopimuksesta.

”On hienoa nähdä Suomessa intialais-suomalaista aurinkoenergia-alan yhteistyötä. Aion tukea molempia osapuolia yhteistyön tiivistämisessä.”

 

INFO: Vikram Solar

Vikram Solar on johtava aurinkoenergiaratkaisujen tarjoaja, joka on erikoistunut aurinkomoduulien valmistamiseen ja avaimet käteen -ratkaisuihin. Yhtiö toimii neljässä eri maanosassa. Vuonna 2006 perustettu Vikram Solar jatkaa Vikram Groupin neljän vuosikymmenen menestystarinaa hyödyntäen yhtymän laajaa kokemusta valmistusteollisuudesta. Vikram Solarin vuotuinen aurinkomoduulien tuotantokapasiteetti on 0,5 GW. Yhtiö kuuluu Bloombergin aurinkomoduulivalmistajien luokituksen parhaaseen Tier 1 -luokkaan.

 

Kuvassa: Juha Pölönen, Ashok Kumar Sharma ja Davide Marro.

Lue lisää

Katso kaikki