Verkkosaareen tulee muuntojoustoasuntoja – Muunneltavuus huomioidaan mitoituksessa, LVIS-tekniikassa ja rakenteissa

Havainnekuva Verkkosaarenrannasta. Kuva: A-Kruunu

A-Kruunu Oy ja Uudenmaan Mestari-Rakentajat Oy ovat allekirjoittaneet kokonaisurakkasopimuksen Helsingin Verkkosaarenranta 18:aan toteutettavasta vuokratalokohteesta. Hankkeen suunnittelussa on erityisesti huomioitu asuntojen muunneltavuus, kertoo A-Kruunu tiedotteessaan.

− Kohteen suunnittelun yhteydessä on kehitetty muuntojoustokonsepti, joka mahdollistaa asuntojen jakamisen pienemmiksi tai yhdistämisen isommiksi suuremman talotekniikkaremontin yhteydessä. Tällä tavoin varmistetaan, että asunnot säilyvät kilpailukykyisenä pitkälle tulevaisuuteen eli toimitaan kestävän kehityksen mukaisesti ja vähennetään myös valtion taloudellista riskiä ARA-tuotannon osalta, toteaa rakennuttamisjohtaja Jouni Isomöttönen tiedotteessa.

Kohteen pääsuunnittelijana on toiminut Jari Lonka L Arkkitehdit Oy:stä. 

− Asuntojen muunneltavuus pienemmäksi tai isommaksi on huomioitu koko rakennuksen mitoituksessa, LVIS-tekniikassa sekä rakenteissa. Suunnittelun osalta se on vaatinut keskittymistä mitoitukseen sekä asuntosuunnitteluun, jotta kaikki eri variaatiot tuottavat hyviä asuntoja, kertoo Lonka. 

− Jos asuntokanta olisi laajemminkin muuntojoustavampaa, meidän rakennettu ympäristömme olisi joustavampi kaikenlaisille muutoksille ja asuntotarpeille, mitä tulevaisuus tuo tullessaan rakennuksen elinkaaren aikana. Tämän tyyppisiä hankkeita on alkanut tulla, mutta toimintatapa on kuitenkin vielä verraten uutta. 

6–7-kerroksiseen taloon tulee 81 asuntoa kolmeen porrashuoneeseen sekä liiketilaa kaavamääräysten mukaisesti. Pysäköinti toteutetaan pihakannen alle. Taloon toteutetaan kaukokylmä, jonka avulla asuntoja jäähdytetään kesäaikaan tarvittaessa. Pääurakoitsijana toimii Uudenmaan Mestari-Rakentajat Oy.

Hankkeen arvioidaan valmistuvan kesäkaudella 2024. Hanke sijaitsee meren tuntumassa lähellä Kalasataman palveluita ja liikenneyhteyksiä.

Lue lisää

Katso kaikki