Venäläisinvestointi toteutuu Savonlinnassa

Toteutuksessa noin 30 miljoonan euron ja 6 500 rakennusneliön kylpylä- ja huvilakylähanke Saimaan rannalla.

Yhteensä noin 250 miljoonan euron matkailuinvestoinnit etenevät Savonlinnassa. Investoinneista jo 100 miljoonaa euroa on toteutunut, iloitsee kaupunginjohtaja Janne Laine.

Saunaniemessä, entisen Savonrannan kunnan pohjoispuolella on venäläisten investoijien toimesta valmistelussa ja osin jo toteutuksessa noin 30 miljoonan euron ja 6 500 rakennusneliön kylpylä- ja huvilakylähanke Saimaan rannalla.

Hankkeen rakentamisen ensimmäinen vaihe on jo toteutettu. Rantaan rajoittuviin kortteleihin on rakennettu neljä loma-asuntoa ja neljä rantasaunaa. Jatkohankkeet ovat odottaneet kaavan lainvoimaisuutta. Saunaniemi sijaitsee entisen Savonrannan kunnan pohjoispuolella Rönkönvaaran kylässä, noin 5 kilometrin päässä kyläkeskuksesta. Savonlinnan keskustaan on matkaa noin 80 kilometriä.

Maanomistajan Eldar Dygovin (Saarilandia Oy) päätavoitteena on ollut suunnitella koko kaava-alueen käyttöä lomakylätyyppisen loma- ja matkailupalvelujen alueeksi. Neljän rantaan rajoittuvan lomarakennustontin lisäksi alueen muulle osalle suunnitellaan loma- ja matkailutarpeita palvelevia erillisiä ja kytkettyjä loma-asuntorakennuksia. Asunnot on tarkoitettu ensi sijassa vuokrattavaksi.

Lue lisää

Katso kaikki