VAV:n uudet talot tehdään Joutsenmerkin mukaisesti

VAV Asunnot rakennuttaa uudet asuintalonsa Joutsenmerkin ympäristövaatimusten mukaisesti. VAV:n ensimmäinen Joutsenmerkin ansainnut kerrostalo valmistui syyskuun lopussa Hakunilaan.

Suomen suurin Joutsenmerkki-kiinteistö (Hakunilan Kaskelantie 1) oli kokeiluhanke, jonka NCC rakensi VAV:n omistukseen. Nyt kaikki VAV:n tulevat vuokra-asunnot toteutetaan täyttämään Joutsenmerkin ympäristökriteerit, joihin kuuluu muun muassa rakennusmateriaalien ekologisuus ja alkuperä, käytettyjen kemikaalien turvallisuus ja terveellisyys sekä rakennusjätteen uusiokäyttö. Ympäristöystävällisyys huomioidaan myös talon valmistumisen jälkeen esimerkiksi tuottamalla kiinteistösähkö aurinkopaneeleilla.

”Vantaan kaupunki korostaa toiminnassaan resurssiviisautta eli luonnonvarojen vastuullista hyödyntämistä. Rakentamisella on keskeinen sija viisaassa resurssien käytössä, ja kaupungin tytäryhtiönä olemme siksi tehneet tämän päätöksen. Noudattamalla Joutsenmerkin vaatimuksia voimme omalta osaltamme vaikuttaa luonnonvarojen kulutukseen ja ilmastonmuutoksen. Esimerkiksi Hakunilaan valmistuneen talomme hiilijalanjälki on sen koko elinkaarelle laskettuna viidenneksen tavanomaista kerrostaloa pienempi”, kertoo VAV Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski.

Pohjoismaista Joutsenmerkkiä hallinnoivan Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen on ilahtunut VAV:n ratkaisusta.

”Joutsenmerkitty talo on todistetusti energiatehokas ja laadukas. Se täyttää vaativat ympäristö- ja terveysvaatimukset ja siellä on hyvä sisäilma. Merkin hakeminen osoittaa tilaajan ja rakentajan halua näyttää vastuullisuuttaan ja toteuttaa ympäristötavoitteitaan konkreettisella tavalla”, Holopainen sanoo.

Lue lisää

Katso kaikki