”Vastuu ilmastosta kuuluu kaikille” – Messukeskus asetti itselleen ilmastotavoitteen

Tapahtumatalon katoille asennetut aurinkopaneelit tuottavat yli 500 MWh vuodessa. Käytössä on muutenkin uusin talotekniikka: maalämpö, kaukokylmä, lämmön talteenotto ja led-teknologia.

Messukeskus lähtee mukaan Niemi Palvelut Oy:n ilmastokampanjaan. Messukeskuksen logistiikkakumppanin Niemi Palvelujen toimitusjohtaja Juha Niemi kiittää Messukeskusta mukaan lähdöstä: ”Yritysten omat kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, jollaisia Messukeskus on edelläkävijänä asettanut, sopivat hyvin käynnissä olevan Glasgow’n ilmastokokouksen henkeen”, kertoo Niemi Palvelut Oy tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

Messukeskus on vastuullisen tapahtumajärjestämisen edelläkävijä Suomessa ja globaalisti.

– Näemme työssämme elämänalueiden kirjon koneista kirjoihin, matkailusta moottoripyöriin ja aivan kaikenlaiseen siltä väliltä. Vastuu ilmastosta kuuluu kaikille ja kuten Glasgow’n ilmastokokous alleviivaa, tulisi ilmastonmuutoksen hillitsemisen olla kaikkien, myös yritysten ykköstavoite, kertoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen tiedotteessa.

Messukeskus on asettanut itselleen haastavan ilmastotavoitteen: ”Lupaamme olla 110 % hiilineutraaleja vuonna 2029”, kertoo Vepsäläinen tiedotteessa.

Paljon työtä on jo tehty. Messukeskus on panostanut mm. uusiutuvaan energiaan. Tapahtumatalon katoille asennetut aurinkopaneelit tuottavat yli 500 MWh vuodessa, noin 250 kerrostalokaksion vuosikulutuksen. Käytössä on muutenkin uusin talotekniikka: maalämpö, kaukokylmä, lämmön talteenotto ja led-teknologia. Jätteistä hyötykäytetään 99 prosenttia.

– Messukeskus sai ensimmäisenä suomalaisena messu- ja kongressikeskuksena ISO 14001 -ympäristösertifikaatin ympäristöjärjestelmälleen jo vuonna 2009. Mutta matkaa on vielä jäljellä, panostamme voimakkaasti aurinkovoimalan laajentamiseen sekä energiatehokkaiden ratkaisuiden valitsemiseen, Vepsäläinen sanoo tiedotteessa.

Niemi Palvelut on ollut Messukeskuksen logistiikkakumppani jo 10 vuotta. Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi kiittelee pitkäaikaisen kumppani asennetta tapahtuma-alan edelläkävijänä.

– Ilmastonmuutoksen kanssa on kiire. Glasgow’ssa tehdään nyt koko planeetan ja ihmiskunnan kannalta elintärkeitä päätöksiä. Tarvitsemme tekoja puheiden sijaan. Kun kaikki tekevät oman osansa saamme yhdessä konkreettisen muutoksen aikaan, Niemi sanoo tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki