Varo katkoksia lämmityksessä – säädä järjestelmäsi nyt

Lämmitysjärjestelmä kannattaa tarkistuttaa LVI-liikkeen ammattilaisella nyt.

Lämmitysjärjestelmä kannattaa tarkistuttaa LVI-liikkeen ammattilaisella nyt.

Jos lämmitysjärjestelmä tarvitsee huoltoa, sen ehtii vielä hoitaa ilman katkoksia lämmityksessä, muistuttaa LVI-Tekniset Urakoitsijat.

Tarkistuta lämmitysjärjestelmästä viisi kohtaa.

1) Säätöautomatiikka
Se huolehtii, että verkostoon lähtevän veden lämpötila on sopiva ulkolämpötila huomioiden.

2) Pumpun toiminta
Lämmitysverkostossa vettä kierrättävä pumppu on yleensä pysähdyksissä kesän ajan. Tällöin pumpun pesään saattaa laskeutua epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat häiriöitä pumpun toiminnassa.

3) Termostaattiset patteriventtiilit
Termostaattiosa sulkee lämmitysveden virtauksen patterissa, jos huoneeseen tulee runsaasti lämpöenergiaa ihmisistä tai sähkölaitteista.

4) Järjestelmän perussäätö
Perussäädetty eli tasapainotettu lämmitysjärjestelmä toimii oikein, eli verkoston eri osiin virtaa oikea määrä kuumaa vettä. Jos verkosto ei ole tasapainossa, osa rakennuksesta jää talvella liian kylmäksi, vaikka samaan aikaan toinen osa rakennuksesta on liian lämmin.

5) Lämmöntuotannon toiminta
Pyydä asiantuntijaa tarkistamaan kiinteistössäsi olevan lämmöntuotantojärjestelmän huoltoa vaativat kohteet. Toimiva lämmitysjärjestelmä pitää sisälämpötilan miellyttävänä ulkolämpötilan vaihteluista huolimatta. Sopiva huonelämpötila on 20–22 astetta. Huonelämpötilan nousu yhdellä asteella lisää lämmityskuluja jopa viisi prosenttia.

Lue lisää

Katso kaikki