Vantaan Tikkurilan keskustaan 129 vuokra-asuntoa 

Lummetielle, Kirjastopuiston viereen rakenteille lähtevä ARA-vuokratalohanke on osa Vantaan kaupungin kunnianhimoista suunnitelmaa uudistaa ja tiivistää Tikkurilan keskustaa. Hankkeen urakkasopimus on allekirjoitettu Peab Oy:n kanssa.  

A-Kruunun kohde on osa korttelikokonaisuutta, joka koostuu asunnoista sekä liike- ja palvelutiloista. Senaatti-kiinteistöt järjesti kohteesta suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun yhteistyössä Vantaan kaupungin ja A-Kruunun kanssa. Kilpailu ratkaistiin keväällä 2018, ja sen voitti Peab Oy suunnittelijanaan ark­ki­teh­ti­toi­mis­to He­la­maa & Heis­ka­nen Oy, pääsuunnittelijana arkkitehti SAFA Mat­ti Mas­to­sa­lo.

Korttelin asemakaava laadittiin voittaneen suunnitelman pohjalta.

A-Kruunun kohde koostuu kolmesta 4–9-kerroksisesta rakennuksesta. Osa maantasokerroksen asunnoista ja yhteistiloista on tavanomasta korkeampia, parvellisia tiloja.

Jul­ki­si­vu­jen ra­ken­teet se­kä to­teu­tus ovat kor­kea­ta­soi­sia, päämateriaalina ovat eri sävyiset tiilet ja tiililaatat.  Pysäköinti toteutetaan kannen alaisena ratkaisuna. Rakennussuunnitteluvaiheessa arkkitehtisuunnittelusta on vastannut ArkOpen Oy.

Asuntojakauma on monipuolinen yksiöistä perheasuntoihin, ja vuokrataso määräytyy omakustannusperiaatteen mukaan kohtuulliseksi. Hanke rahoitetaan ARAn hyväksymällä 40 vuoden korkotukilainalla.

Kohde valmistuu toukokuussa 2022 ja asunnot tulevat haettavaksi kolme kuukautta ennen valmistumista.

 

Lue lisää

Katso kaikki