Vantaan historiallisesta Silkistä ainutlaatuinen kortteli

Tikkurilan Silkistä muodostuu kaupunkikortteli, jossa on työpaikkoja, koteja sekä monitoimi- ja ravintolatiloja saman pihan äärellä.

Tikkurilan Silkistä muodostuu kaupunkikortteli, jossa on työpaikkoja, koteja sekä monitoimi- ja ravintolatiloja saman pihan äärellä.

Vuonna 1934-1965 rakennetun korttelin uudistaminen ja peruskorjaaminen on aloitettu. Kortteli sijaitsee Keravanjoen varrella Vantaan Tikkurilassa, vastapäätä tiedekeskus Heurekaa. Kiinteistön omistaa Renor Oy. Renor on sopinut asuntotontin kehittämisestä Skanskan kanssa.

Renor investoi korttelin uudistamiseen ensimmäisessä vaiheessa noin 13 miljoonaa euroa. Tämä sisältää 5000 neliömetrin toimistotilojen rakentamisen lisäksi noin 170 auton paikoitustilat sekä maalämpölaitoksen koko korttelia varten. Nämä työt valmistuvat vuoden 2018 lopussa.

”Teimme alkuvuonna Vantaan kaupungin kanssa vuokrasopimuksen noin 2000 neliömetrin kokoisen toimistotilan vuokraamisesta Tikkurilan Silkin B-rakennuksesta. Tämä mahdollisti hankkeen etenemisen Renorissa kohti toteutusvaihetta. Renorissa tehtiin hankkeen investointipäätös kesäkuussa 2017, minkä jälkeen solmimme urakkasopimuksen Lujatalo Oy:n kanssa ja rakennustyöt korttelissa aloitettiin”, kertoo Renor Oy:n toimitusjohtaja Timo Valtonen.

Renor on valmistautunut myös hankkeen kakkosvaiheeseen. Tavoitteena on aloittaa Silkin toisen vaiheen rakennustyöt kesään 2018 mennessä. Tällöin kortteliin toteutetaan monitoimi-, ravintola- ja palvelutiloja. Palvelutilat voivat sisältää myös toimisto- ja liiketiloja.

Tikkurilan Silkin asuntotontti Skanskalle

Renor on sopinut asuntotontin kehittämisestä Skanskan kanssa.

”Silkin alue sopii hyvin Skanska Kodeille. Voimme tarjota asiakkaillemme koteja aivan Tikkurilan keskustan palvelujen ja erinomaisten liikenneyhteyksien läheisyydessä ja samalla aivan ainutlaatuisessa miljöössä Keravanjoen jokimaisemassa. Kohde on uniikki ja meillä on suunnitteilla noin 50 mielenkiintoista asuntoa, kertoo Skanska Kotien aluejohtaja Juhani Aspara.

Tikkurila kasvaa ja elävöityy

Tikkurilassa on käynnissä valtava keskustauudistus. Viimeisen viiden vuoden aikana on valmistunut 37 kerrostaloa ja liki 20 on rakenteilla. Seuraava kaupungin suuri kehittämiskohde on Tikkurilan jokiranta, jonka yleissuunnitelma valmistuu tänä syksynä.

”Ideologiamme mukaisesti haemme kohteisiimme mahdollisimman ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja. Tämän vuoksi Silkissä tullaan hyödyntämään maalämpöä. Tikkurilan Silkin kiinteistö tullaan sertifioimaan uudistamisen yhteydessä LEED-sertifikaatilla Gold-tasoon”, lupaa Renor Oy:n toimitusjohtaja Timo Valtonen.

Lue lisää

Katso kaikki