Vantaan Energia mukana perustamassa energiansäästöyhtiötä

Tavoitteena on pienentää kaukolämmitysasiakkaiden päästöjä ja energialaskuja leikkaamalla energiankulutusta.

Kuva: Shutterstock

Vantaan Energia ja Vatajankoski ovat kehittäneet energiansäästöyhtiö Valvean, joka taistelee kiinteistöjen puolesta kohonneita energiakustannuksia vastaan. Kahden energiayhtiön, Vantaan Energian ja uuden energian yhtiö Vatajankosken, yhteistyöstä syntyi Valvea, jonka ydinajatuksena on vähentää asiakkaidensa energian kulutusta. Uusi yritys lähtee kasvattamaan Vatajankoski Lämpöpalveluiden toimintaa. Asiakaskohtaisesti suunnitellun ratkaisun tuloksena sekä kiinteistöjen päästöt että energiakustannukset pienenevät, kerrotaan Vantaan Energian tiedotteessa.

– Vantaan Energian toiminnan ytimessä on varmistaa, että energia ja rajalliset resurssit kiertävät mahdollisimman fiksusti. Energiatehokkuus ja asiakkaan energiakustannusten hillitseminen ovat meille kaikessa tavoitteita ja näemme kuinka tällaisille palveluille alkaa olla yhä enemmän kysyntää. Valveaan mukaan lähteminen on meille luonnollinen ja strategiaamme hyvin sopiva valinta, kommentoi Vantaan Energian Energiapalvelujen liiketoimintajohtaja Matti Wallin tiedotteessa.

Vantaan Energia ja Vatajankoski ovat molemmat tunnettuja vahvasta panostuksestaan innovaatioihin sekä kestävään tulevaisuuteen. Hinnat nousevat ja asiakkaiden huoli ilmastoasioiden suhteen on kasvanut. Omistajat ovat yhtä mieltä siitä, että tänä päivänä ei enää voida vain haikailla edullista energian hintaa, vaan lähtökohtana tulee olla, kuinka energiankulutus voidaan minimoida, tiedotteessa kerrotaan.

– Valvea tukee Vatajankosken ydinajatusta: Parasta energiaa on se, jota ei ole koskaan tarvinnut tuottaa. Rakennusten lämmönkäytön tehostamisessa ja optimaalisessa ajoittamisessa on paljon hyötypotentiaalia, joka saadaan ulosmitattua hyvin pienillä investoinneilla, kommentoi Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi tiedotteessa.

Vatajankosken ja sittemmin Vatajankoski Lämpöpalveluiden tarjoama Energiakumppanuus-palvelu jatkuu Valvean alla. Valvea tarjoaa erilaisille kiinteistöille palveluita aina lämmityksen ja ilmanvaihdon optimoinnista kokonaisvaltaisiin energiaremontteihin. Viime lämmityskaudella yksistään älykästä lämmönohjausta hyödyntämällä asiakkaat saavuttivat keskimäärin 15 prosentin säästöt kiinteistöjen lämmityskustannuksissa, tiedotteessa kerrotaan.

– Valvean liiketoiminta ja olemassaolo pohjautuu siihen, että asiakkaille tulee aina säästöä. Yritys ei itse tuota energiaa. Liikevaihto syntyy vain säästöpalveluita tarjoamalla, ei energiaa myymällä. Näin ollen olemme aito energiansäästöyhtiö. Valvean tavoitteena on jatkaa vahvaa kasvuaan sekä toimia alalla suunnannäyttäjänä, kommentoi Vatajankoski Lämpöpalveluiden johdosta Valvean toimitusjohtajaksi jatkanut Jalmari Rossi tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki