Vantaalainen LVI-Trio siirtyy QMG konserniin

QMG ostaa LVI-Trion – kasvaa talotekniikkapalveluissa ja talotekniikan korjausurakoinnissa ja on nyt Suomen kolmanneksi suurin alallaan.

QMG ostaa LVI-Trion – kasvaa talotekniikkapalveluissa ja talotekniikan korjausurakoinnissa ja on nyt Suomen kolmanneksi suurin alallaan.

Talotekniikkakonserni QMG (Quattro Mikenti Group) ostaa LVI-Trion ja sen tytäryhtiöt Trio Ilmastoinnin ja Trio Korjausrakentajan. Kauppa kasvattaa QMG:n osuutta talotekniikkapalveluiden ja -urakoinnin markkinoista pääkaupunkiseudulla.

QMG-konsernissa LVI-Trio liittyy osaksi talotekniikan huolto-, korjaus- ja modernisointipalveluita tarjoavaa QMG Partnersia, johon kuuluu kymmenen yritystä pääkaupunkiseudulla. Vantaalainen Trio-konserni palvelee pääkaupunkiseudulla laajaa asiakaskuntaa, joka koostuu muun muassa huoltoyhtiöistä, asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöistä sekä kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisista.

Trion erikoisosaamista ovat kokonaisvaltaiset LVI-huoltotyöt ja -saneeraukset, taloyhtiöiden putkiremontit, sisäilmaongelmien tutkiminen ja ratkaiseminen sekä vesivauriokartoitukset ja -saneeraukset. LVI-Trion hallituksen nykyinen puheenjohtaja Markku Kauhasen, Harri Simolinin ja Kalervo Nergin vuonna 1986 perustaman yhtiön osaaminen sekä sitoutunut henkilöstö ja asiakaskeskeinen palveluajatus on tuonut sille useita kunniamainintoja.

Jo vuonna 1988 LVI-Triossa aloittanut, vuodesta 2016 toimitusjohtajana ollut Martti Saarnio eteni putkimiehestä työmaamestariksi ja lopulta työnjohtajaksi isoihin urakoihin. Kun hänet vuonna 1997 kutsuttiin yrityksen omistajaksi, löysi Saarnio intohimon rinnalle kokonaisnäkemyksen.

Vuonna 2017 LVI-Trio valittiin vuoden LVI-urakoitsijaksi. Trio-konserni työllistää tytäryhtiöineen noin 160 ammattilaista ja sen liikevaihto oli vuonna 2019 noin 24 miljoonaa euroa.

– LVI-Trio on osaava ja arvostettu yritys, ja se täydentää hienosti palvelu- ja urakointitarjoomaamme. LVI-Trion ja sen tytäryhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 24 miljoonaa euroa, joten yrityskauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää, QMG Partnersin toimitusjohtaja Matti Ranne kertoo.

LVI-Trio työllistää tytäryhtiöineen noin 160 ammattilaista. Kauppa ei vaikuta henkilöstön asemaan tai asiakassopimuksiin. LVI-Trion osakkaat jatkavat QMG-konsernin osakkaina sekä työskentelevät yhtiön tehtävissä.

Yrityskauppa vahvistaa QMG:n markkinaosuutta ja tarjoomaa pääkaupunkiseudulla konsernin strategian mukaisesti. QMG-konsernin toimitusjohtajan Kimmo Liukkosen mukaan konserni jatkaa kasvuaan yritysostoin.

– Keskitymme kolmeen alueeseen: uudisrakentamisen projekteihin, sellaisiin korjaushankkeisiin, jotka sopivat nykyisiin vahvuuksiimme, sekä talotekniikan huolto-, korjaus- ja modernisointitöihin.

– Yhdistämällä osaamisemme ja vahvuutemme näemme, että tämä on hyvä askel molemmille yhtiöille, asiakkaille ja henkilöstölle. QMG on yrittäjähenkinen konserni, jonka sisällä on valtavasti osaamista, joten odotamme innolla tulevaa, Kauhanen sanoo.

– Meillä on huolto- ja korjauspuoli, joita kannattaa kehittää. Pääpaino on jatkossakin ammattisektorilla, vaikka tarpeen mukaan palvelemme kuluttajiakin.

Saarnio kertoo, että jossain vaiheessa Triossa pohdittiin myös laajentumista Espooseen ja Tampereelle. Yrityskaupan myötä tämä tarve vähenee.

Lue lisää

Katso kaikki