Vantaa rakennuttaa kouluja allianssimallilla

Vantaa rakennuttaa kaksi uutta koulua allianssimallilla – käyttäjäkokemukset hyödynnetään suunnittelussa.

Vantaa rakennuttaa kaksi uutta koulua allianssimallilla – käyttäjäkokemukset hyödynnetään suunnittelussa.

NCC on valittu rakentajaosapuoleksi allianssiin, joka kehittää ja rakentaa Vantaan kaupungille Rajatorpan ja Hämeenkylän koulut. Koulut rakennutetaan allianssilla, johon kuuluvat Vantaan lisäksi NCC sekä työyhteenliittymä Arkkitehdit Rudanko+Kankkunen Oy ja Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy.

Rajatorpan koulun suunnittelu alkaa saman tien ja sen rakentaminen aloitetaan kesällä 2018. Hämeenkylän koulun suunnittelu puolestaan alkaa kevään 2018 aikana ja rakentaminen talvella 2019. Rakentamisprojektit on yhdistetty yhdeksi 32,5 miljoonan euron hankkeeksi.

Ennen Hämeenkylän varsinaisen suunnittelun aloitusta allianssi laatii Hämeenkylän koulun hankesuunnitelman. Rajatorpan koulu otetaan käyttöön viimeistään 31. joulukuuta 2019 ja Hämeenkylän koulu 1. elokuuta 2020.

Molemmista kouluista tulee uuden opetussuunnitelman mukaisia oppimisympäristöjä. Kouluihin tulee oppimisalueita, joilla mahdollistetaan yhteisopettajuus ja opetusryhmien joustava muodostaminen. Tilat ovat toiminnan tarpeen mukaan muunneltavissa.

”NCC:n laaja kokemus tietomallinnuksen hyödyntämisestä käyttäjäyhteistyössä tulee hankkeessa hyvään tarpeeseen”, kertoo työpäällikkö Jaakko Hakala.

Jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä ja toimiva, suunnittelussa halutaan hyödyntää käyttäjäkokemuksia. Tilojen loppukäyttäjiä, eli koululaisia, vanhempia, henkilökuntaa ja muita alueen toimijoita voidaan osallistaa suunnitteluun.

 

Lue lisää

Katso kaikki