Valkeakosken talonäyttelyyn 16 yksilöllistä näyttelykohdetta

Näyttelyssä esitellään pieniä ja edullisia, noin 60–90 neliön kokoisia pientaloja.

Valkeakoskella järjestetään valtakunnallinen pienten omakotitalojen näyttely 4.-13.8.2017. Näyttely toteutetaan uudelle ja modernille Länsi-Lintulan asuinalueelle, joka sijaitsee aivan Lintulan vuoden 2009 asuntomessualueen vieressä.

Näyttelyssä esitellään pieniä ja edullisia, noin 60–90 neliön kokoisia pientaloja, joiden kokonaishinta tontteineen on n. 150 000–200 000 euroa.

Talonäyttelyyn valmistuu 15 yksilöllistä pientaloa ja yksi rivitalo yksityisten rakentajien sekä alueellisten, valtakunnallisten ja ulkomaisten talotehtaiden toimesta. Talonäyttelyllä on neljä pääteemaa; edullisuus, uusiutuvan energian hyödyntäminen, talojen ja pihojen muunneltavuus sekä rakentaminen yhteistyössä ilman määräyksiä. Teemat konkretisoituvat eri muodoissa kaikissa näyttelykohteissa.

”Halusimme talonäyttelyn avulla synnyttää ja esitellä uuden asumisen ja rakentamisen konseptin, jonka koimme vastaavan tavallisten ihmisten tarpeisiin. Saamamme palautteen ja kysynnän perusteella olemme onnistuneet tässä erittäin hyvin”, kaupunginjohtaja Jukka Varonen toteaa. Näyttelyalueelle on lyhyessä ajassa noussut 15 taloa ja lisää rakentamista on luvassa syksyllä näyttelyn päätyttyä.

Koko Länsi-Lintulan asuinalueen kaavoitus on toteutettu innovatiivisesti. Arkkitehti Severi Blomstedt on jopa suunnitellut alueelle tyyppitaloja, jotka mahdollistavat yksityisyyden säilyttämisen pienilläkin tonteilla. Yksi talomalleista, Valkeakoski-talo, myös rakennetaan näyttelyyn. Rakennusten sijoittelu tonteille on täysin vapaata, eikä niiden paikkoja ole etukäteen määrätty.

”Rakentamisen ohjaus rakentajalähtöisesti ilman kaavamääräyksiä ja rakennustapaohjeita on saanut paljon kiitosta”, rakennustarkastaja Sirpa Jokela kertoo.

”Edullinen ja kohtuuhintainen asuminen on näyttelyn keskeisin teema, joka toteutuu näyttelyssä kautta linjan. Haluamme että näyttely on edullinen sekä rakentajille, näyttelyvieraille että kaupungille. Pääsyliput maksavat vain kymmenen euroa ja sisältävät pysäköinnin. Lapset pääsevät ilmaiseksi. Myös näyttelyalueen ravintola ym. palvelut hinnoitellaan teeman mukaisesti kohtuuhintaisiksi”, näyttelyn projektipäällikkö Petri Ahonen kertoo.

Näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 4.8. klo 10.30. Näyttely on avoinna 13.8. asti päivittäin klo 10–18.

Lue lisää

Katso kaikki