Valion höyryntuotanto sähköistyy – Kaasu turvaa sähkön hintapiikeiltä

Matalilla sähkön hinnoilla höyry tuotetaan ensisijaisesti sähköllä. Kun sähkön hinta on korkea, tuotanto painottuu kaasulle.

Valio valmistaa kaikki Suomessa myymänsä sulatejuustot Vantaan tehtaallaan. Auris Energiaratkaisut Oy (AER) on jo pitkään toiminut tehtaan lämpökumppanina ja tuottanut Valiolle palveluna kaiken tehtaan tarvitseman höyryn ja lämmön kaasun avulla, kertoo Auris Energiaratkaisut tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

Alkuvuodesta 2022 AER alkaa tuottaa Valion tehtaan höyryä myös 2,5 megawatin sähkökattilalla.

– Tällä ratkaisulla vähennämme CO2-päästöjä ja varmistamme tehtaamme kilpailukykyä. Matalilla sähkön hinnoilla höyrymme tuotetaan ensisijaisesti sähköllä, ja vastaavasti sähkön hinnan ollessa korkea tuotanto painottuu kaasulle, Valion energiapäällikkö Peter Fabritius kertoo tiedotteessa.

– Valio on lähtenyt ensimmäisten joukossa hakemaan aitoa markkinajoustavuutta höyryntuotannossaan. Ratkaisu tuo Valiolle kustannussäästöjä, mutta on myös sähkömarkkinoiden kannalta toivottava. Kun sähkön hinta on korkea ja sähköstä markkinoilla niukkuutta, vähentää Valion siirtyminen kaasulle sähkön kokonaiskysyntää. Tällä taas on sähkömarkkinoilla hintaa laskeva vaikutus. Valion ratkaisu on hyvä esimerkki palvelusta, joka tuo asiakkaalle lisäarvoa ja on jo nyt linjassa tulevaisuuden vaatimusten kanssa, AER:n toimitusjohtaja Perttu Lahtinen sanoo tiedotteessa.

 

Lue lisää

Katso kaikki