Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty.

Vahanen teki koronavuonna konsernihistoriansa parhaan tuloksen

Vahanen-yhtiöt teki vuonna 2020 konsernihistoriansa kaikkien aikojen parhaan tuloksen. Kiinteistö- ja rakennusalan konsulttiyhtiössä käännettiin pandemiatilanne myönteiseksi kehitykseksi ja saavutettiin onnistumisia laajalla rintamalla.

Vahanen-yhtiöiden liikevaihto kasvoi 37,5 miljoonaan euroon edellisvuoden 36,7 miljoonan euron liikevaihtoon verrattuna. Käyttökate oli kaikkien aikojen paras 4,5 miljoonaa euroa, mikä on edellisvuotta 21 prosenttia parempi tulos.

Koko konsernin suhteellinen kannattavuus kohentui entisestään, ja tuloskehitys oli kauttaaltaan myönteinen.

Koko konsernin tasolla päästiin viime vuonna varsin hyvään 12,0 prosentin käyttökatteeseen. Vahanen-yhtiöt kehittyi sekä rakenteellisesti että orgaanisesti.

Merkittävimmät rakenteelliset järjestelyt olivat Rakennuttajatoimisto Allianssi Oy:n hankinta ja konsernin sisällä keskitetyt rakennuttamisen palvelut. Kauppa vahvisti merkittävästi konsernin rakennuttamispalvelujen tarjontaa ja asiantuntemusta.

– Onnistuimme ensimmäisenä koronavuonna huolehtimaan yhtiön kannattavuudesta hyvin, sanoo Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty.

– Poikkeuksellinen tilanne antoi meille tilaisuuden osoittaa vastuullisuutemme ja merkittävästi kehittää organisaation toimintaa ja tiedolla johtamista, mihin sisältyvät laadun ja asiakkuuksien hallintaprosessit, digitaaliset palvelut ja etätyömahdollisuudet.

– Markkinatilannetta ei ole helppo ennustaa, mutta odotamme sen kuitenkin kehittyvän postiivisesti ja kasvun jatkuvan.

Vahanen-yhtiöiden henkilöstömäärä pysyi edellisvuoden tasolla ja oli vuodenvaihteessa 498. Luku sisältää osakkuusyhtiöiden työntekijät.

Vaikka henkilöstön määrä ei noussut, konsernin osaamispääoma kasvoi. Rekrytointi aktivoitui vuoden 2020 jälkimmäisellä puoliskolla ja jatkuu vuonna 2021. Rekrytoinneilla haetaan konsernin strategiaa palvelevaa täsmäosaamista.

Vuonna 2020 Vahanen-yhtiöiden asiantuntijat palkittiin kahdella kansallisen tason tunnustuksella: Vuoden Teräsrakenne -palkinto myönnettiin Fuzhoun kulttuurikeskukselle, jonka kilpailuvaiheen teräsrakenteet ideoitiin Vahasella, ja Puupalkinto 2020 -yleisöäänestyksen voitti esivalmistettu pientalo Meteoriitti, jonka rakennesuunnittelussa Vahanen oli mukana.

Konsernin yhteiskunnallinen vaikuttavuus näkyy esimerkiksi oppilaitosyhteistyön vahvistamisessa.

– Ketterän kokoisena organisaationa pystymme vastaamaan nopeasti markkinoiden ja asiakkaidemme tarpeisiin. Olemme vuonna 2021 organisaationa entistä vakaampi ja henkilöstömme toimii paremmin yhteen.

– Palkinnot ja hyvä tuloksemme osoittavat, että asiantuntijamme suhtautuvat työhönsä innolla ja innovatiivisuudella ja lähtevät rohkeasti uudistamaan alan toimintatapoja.

Keskeiset tunnusluvut 2020

Vahanen-yhtiöt                   2020              2019

Liikevaihto, t€                     37,468           36,697

Liikevaihdon muutos (%)    2,1 %             11,9 %

Käyttökate, t€                     4,502             3,708

Käyttökate/liikevaihto (%)  12,0 %           10,1 %

Jätä kommentti

*

*