Vaasan sähköverkon suurin aurinkosähkövoimala kasvaa

Perheyritys VILPE jatkaa panostamista ympäristöystävällisiin energiaratkaisuihin.

Mustasaaren Lintuvuoressa sijaitsevan tehtaan katolle hankitaan 300 uutta aurinkopaneelia. Tällä hetkellä tehtaan katolla on 740 aurinkopaneelia, ja investoinnin jälkeen aurinkopaneeleita on 1040.

Uusien paneelien asentaminen nostaa aurinkosähkövoimalan tehoa 40 prosenttia. Nykyinen maksimiteho on 203,5 kWp, ja laajennuksen jälkeen maksimiteho on 286 kWp.

VILPEn varatoimitusjohtaja Tuomas Saikkosen mielestä jokaisen yrityksen pitäisi kantaa ympäristöstä mahdollisimman suuri vastuu.
”VILPE on strategiassaan sitoutunut kunnioittamaan ympäristöä. Uusien aurinkopaneelien hankkiminen on konkreettinen teko ympäristön hyväksi, ja haluamme jatkaa vastaavia investointeja tulevaisuudessa”, hän sanoo.

Viime vuonna aurinkovoimalaitos tuotti noin 165 000 kWh. Eniten energiaa saadaan kesällä aurinkoisena iltapäivänä. Silloin lähes puolet VILPEn tehtaan tarvitsemasta energiasta tuotettiin  aurinkoenergialla. Kesä on muutenkin kiireisintä aikaa tuotannossa.
”Viime kesän helteet eivät kuitenkaan tehostaneet aurinkopaneeleiden toimintaa, vaan päinvastoin heikensivät sitä, sillä aurinkopaneelit eivät toimi yhtä hyvin niin korkeissa lämpötiloissa”, toteaa VILPEn tuotantopäällikkö Timo Anttila.
Aurinkopaneelit asentaa Aii Energy Systems, joka huolehti aurinkosähkövoimalan asentamisesta myös 2017. Laajennus toteutetaan tämän kesän aikana.
VILPEn aurinkosähkövoimala on Vaasan sähköverkon suurin. Suomessa se on 50–100 suurimman joukossa.

Jätä kommentti

*

*