Uusia asuntoja Tuusulaan

Asukkaat arvostavat Tuusulassa maalaismaisuutta. Erityisesti seniori-ikäiset ovat löytäneet keskisen Uudenmaan asuinalueekseen.

Asukkaat arvostavat Tuusulassa maalaismaisuutta. Erityisesti seniori-ikäiset ovat löytäneet keskisen Uudenmaan asuinalueekseen.

Tuuliviirinkuja 7 ja 9:ään on tulossa Asokotien uusin asumisoikeuskohde. Rakentaminen on käynnistynyt ja 42 asunnon hankkeen arvioitu valmistumisaika on vuoden 2021 alussa. Talojen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Ark7 Oy ja pääurakoinnista vastaa TNRak Oy.

– Tuusulassa kysytyimpiä asuntoja ovat rivi- ja kerrostalot, jotka ovat vähän kauempana Hyrylän keskustan ytimestä. Koska Tuusula mielletään maalaiskunnaksi niin ihmisetkin odottavat asuinympäristöltä tietynlaista väljyyttä, jota kehyskunnissa on tarjolla, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Tom Salomonson.

Asokodeilla on Tuusulassa jo 22 asumisoikeuskohdetta. Kaikissa taloissa on asuntoja yksiöistä perheasuntoihin. Keskimääräiset käyttövastikkeet kohteissa ovat 9,44 – 14,64 € / m2 / kk.

– Taloissa asuu kaikenikäisiä ihmisiä, sinkkuja ja perheellisiä, mutta viimeaikoina erityisesti seniori-ikäisiä on muuttanut Tuusulaan. He, samoin kuin perheelliset arvostavat omaa rauhaa ja toisaalta myös yhteisöllisyyttä. Monissa taloissa asukastoiminta on tärkeä osa asukkaiden elämää ja lisää selkeästi asumisviihtyisyyttä. Asokodit kannustaa asukkaita kehittämään yhteisöllisyyttä asukashallinnon avulla, toteaa Salomonson.

Asukkaat ovat todenneet Tuusulan kunnan eduksi myös toimivan julkisen terveydenhuollon ja hyvät peruspalvelut.

– Tuusulassa on aina ollut hyvä asoasuntojen kysyntätilanne, joten sinne kannattaa tuottaa myös lisää kohtuuhintaisia ARA-asuntoja, sanoo Salomonson.

Lue lisää

Katso kaikki