Uusi toimitilakohde valmistui Vantaalle – Talotekniikassa korostuu energiatehokkuus ja elinkaariviisaus

Kuva: SRV

Vantaankoskella sijaitseva Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj:n omistama toimitilakohde Vantaan Pressin B-talo on valmistunut, kertoo SRV tiedotteessaan.

Pressi on tulevaisuuden toimitilatarpeita varten suunniteltu energiatehokas ja elinkaariviisas toimistorakennuskohde. Maalämmöllä lämpiävä Pressi sijaitsee Kehäradan, Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän varressa lähellä lentokenttää ja kävelymatkan päässä Vantaankosken juna-asemalta. Rakennus on suunniteltu siten, että se soveltuu hyvin erilaisiin työnteon vaatimuksiin ja sitä voidaan hyödyntää muuntojoustavasti monitilatoimistona ja pienimuotoiseen tuotanto-, varasto- tai logistiikkatoimintaan.

Rakennuksen suunnittelussa ja talotekniikassa on korostettu energiatehokkuutta ja elinkaariviisautta. Kohteessa käytetään energiaa säästäviä innovaatioita, kuten energiakentäksi räätälöityä maalämpöjärjestelmää. Kohde rakennetaan täyttämään LEED Gold -ympäristösertifikaatin laatukriteerit.

− Kestävät ja elinkaariviisaat rakennukset suunnitellaan niin, että ne eivät hukkaa energiaa ja energia tuotetaan puhtaalla, uusiutuvalla energialla tai päästöttömästi, SRV:n projektipäällikkö Mika Karell kertoo tiedotteessa.

Kokonaisuus koostuu kolmesta erillisestä rakennuskohteesta. Kokonaisuuden ensimmäinen rakennus valmistui vuonna 2019, ja sen kaikki toimitilat on vuokrattu. Nyt rakennettavan B-talon vuokraus on edennyt suunnitellusti. 

Lue lisää

Katso kaikki