Uusi kauppakeskus jo remonttiin

Kauppakeskus Ristikon talotekniikka uudistetaan. Kauppakeskus on kokonaisuudessaan valmistunut vuoden 2015 lopussa.

Kauppakeskus Ristikon talotekniikka uudistetaan. Kauppakeskus on kokonaisuudessaan valmistunut vuoden 2015 lopussa.

Projektissa uudistetaan kiinteistön rakennusautomaatiojärjestelmä, ilmanvaihto ja valaistus sekä tehostetaan lämmön talteenottoa. Tavoitteena on parantaa ilmanvaihdon tarkkuutta, tehostaa valaistusta ja pienentää energiankulutusta.

Kauppakeskus rakennettiin vaiheittain Konalan maamerkkinä vuodesta 1962 toimineen Hartwallin virvoitusjuomatehtaan, sittemmin logistiikkakeskuksen kiinteistöön. Ensimmäinen vaihe valmistui vuonna 2008. Kiinteistön kokonaispinta-ala on 17 500 m2.

”Saamme modernisoitua Ristikon energiajärjestelmän siten, että energiankulutuksessa saavutettavat säästöt maksavat investoinnit pois. Olemme iloisia myös siitä, että kiinteistön päästöt supistuvat”, sanoo Hartela Etelä-Suomi Oy:n kauppakeskuspäällikkö Marjo Rosendahl.

Ristikon omistavat yhdessä Hartela Länsi-Suomi Oy ja Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Etera. Kauppakeskuksen talotekniikan uudistuksen toteuttaa kokonaisvastuu-urakkana suunnittelusta toteutukseen saakka LeaseGreen.

”Ristikko on esimerkki uudehkosta kiinteistöstä, jonka talotekniikan suorituskykyä voidaan parantaa älykkäillä lisäinvestoinneilla. Projektin tuotto omistajalle kohoaa korkeaksi, koska toteutamme kaikkein kannattavimmat toimenpiteet ja huolehdimme siitä, että kaikki laitteet toimivat niin kuin pitääkin, sanoo LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto sanoo.

Uudelle toiminnalliselle kokonaisuudelle myönnetään kahden vuoden takuu. LeaseGreenin arvion mukaan Ristikon omistajat säästävät investointien elinkaaren aikana noin miljoonaa euroa. Investointien tuoton arvioidaan kohoavan 28 prosenttiin.

Lue lisää

Katso kaikki