Uudiskerrostalo Järvenpään Pajalan alueelle

Toivo Groupille valmistuu Järvenpäähän 79 asunnon kerrostalokokonaisuus keväällä 2021. Kahden kerrostalon rakennustyöt alkavat olla loppusuoralla ja asuntojen ennakkovarauksen on määrä alkaa helmikuussa 2021.

As Oy Järvenpään Gardenin rakennustyöt alkoivat vuoden 2020 maaliskuussa Pirkanmaalaisen Rakennusliike Vahvan toimesta. Suunnittelu- ja tuotantojohtaja Lassi Hintikan mukaan hanke etenee aikataulussa poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta.

Koronaviruksen ehkäisy otetaan työmaalla tosissaan ja viranomaisohjeistuksen lisäksi työmaalla on käytössä hyväksi koettuja erityisjärjestelyitä henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi.

Kohde muodostuu kahdesta kerrostalomassasta ja piharakennuksesta. Asuinrakennukset ovat kuusikerroksisia ja asuntojakauma on monipuolinen, sisältäen eri kokoisia yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Yhteisten tilojen suunnitteluun ja yksityiskohtiin on kiinnitetty erityishuomiota.

– Tämän kohteen varmasti mielenkiintoisin yksittäinen ominaisuus on oma aidattu koirapiha, jossa nelijalkaiset ystävät pääsevät rauhassa temmeltämään. Lisäksi maantasokerroksen asunnoilla on omia pihoja terassien yhteydessä, kommentoi asuntojen vuokrauksesta vastaava Toivo Groupin Iida Koivukoski.

Toivon yhteisön periaatteiden mukaisesti asukkaiden käytössä on runsaasti varastotilaa ja mukava yhteisolohuone. Asukkailla on mahdollisuus sähkö- ja hybridiautojen lautaukseen. Pihalla on pesupiste, jossa voi huuhdella koiran tassut tai polkupyörän.

Toivon yhteisön periaatteisiin kuuluu myös energiatehokkuuden vaaliminen ja pienemmän hiilijalanjäljen tavoittelu. Järvenpään Gardenin lämmitysmuotona on maalämpö. Kohde on saavuttanut A-energialuokan.

– Osa asuinrakennusten julkisivuista on puurakenteisia ja piharakennukseen ideoimme viherkaton. Rakennusliike toteuttaa ulkorakennuksen massiivipuurakenteisena, hienoa että tällä tavoin saimme tuotua puuta rakennusmateriaalien repertuaariin näin oleellisesti, Toivo Groupin tuotantojohtaja ja kohteen rakennuttaja Heikki Myllymäki summaa onnistunutta hanketta.

Lue lisää

Katso kaikki