Uudesta pääkonttorista Rambollin suunnittelun lippulaiva

Rambollin rakenteilla olevan uuden pääkonttorin peruskiveen muurattiin ajankuvaa: Suomi 100 -juhlavuoden rintakoru, rakennuksesta tulostettu 3D-malli.

Rambollin rakenteilla olevan uuden pääkonttorin peruskiveen muurattiin ajankuvaa: Suomi 100 -juhlavuoden rintakoru, rakennuksesta tulostettu 3D-malli, Espoon strategian kiteyttävä Espoo-tarina, Rambollin arvot ja päivän lehti. Ideoita aikakapselin sisällöstä kerättiin yrityksen Facebook-sivujen kautta.

Espoon Leppävaaraan, Turunväylän ja Kehä I:n kupeeseen, nousevan toimitalon peruskivi muurattiin 18.9. Päämuurarina toimi Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

”Ramboll Finlandin kaltaisilla yrityksillä on tärkeä rooli kaupungin elinvoimaisuuden vahvistamisessa. Kaupungin ja yritysten välisellä yhteistyöllä saamme aikaan asumista, työpaikkoja ja palveluja. Espoo on arvioitu kansainvälisessä tutkimuksessa Euroopan kestävimmäksi kaupungiksi ja haluamme, että näin on jatkossakin”, sanoi kaupunginjohtaja Mäkelä.

Rambollin uusi toimitalo palvelee valmistuttuaan yli tuhatta alan ammattilaista. Energiatehokkaassa, 19 000 kerrosneliömetrin rakennuksessa yhdistyvät sekä ympäristöystävällisyys että inspiroiva ja joustava työympäristö. Kohteelle haetaan kultatason Leed-ympäristösertifiointi (v4) , ja sinne rakennetaan sähköautojen latauspisteitä ja varaudutaan myös merkittävään latauspisteiden lisäämiseen tulevaisuudessa.

Toimistotalokokonaisuuden omistaja on Keva, ja kohteen kehittäjä ja toteuttaja on Hartela. Rakennuksen suunnittelee arkkitehtitoimisto Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy. Ramboll vastaa kohteen muusta suunnittelusta.

”Rambollin uudesta pääkonttorista tulee ekologisen rakentamisen edelläkävijä. Kohde varustetaan muun muassa maalämmöllä ja aurinkopaneeleilla”, kertoo Hartela Etelä-Suomi Oy:n varatoimitusjohtaja Tapio Rantanen.

Lue lisää

Katso kaikki