Uudessa älykotiratkaisussa kaikki kodin laitteet yhdistettävissä samaan järjestelmään

Bosch yhdistää kotitalouksien laitteet avoimeen smart home -järjestelmään. Myös eri valmistajien laitteet kommunikoivat keskenään.

Älykkäät kodit ovat muuttuneet visiosta todellisuudeksi. Boschin uusi ohjauskeskus yhdistää laitteet alustaan, joka liittää ne paitsi internetiin, verkottaa ne myös keskenään. Ratkaisu mahdollistaa sen, että kaikkia laitteita on helppo ohjata yhden sovelluksen avulla.

Älypuhelinsovelluksen avulla käyttäjät voivat operoida kaikkia keskukseen kytkettyjä laitteita milloin ja mistä tahansa. Helppokäyttöinen järjestelmä voidaan asentaa yksittäisiin laitteisiin QR-koodeja hyödyntäen.

”Älykodeissa on aina ihanteellinen lämpötila ja sopiva valaistus, koska ne voivat hyödyntää vaikkapa säätietoja tai järjestelmän välittämää tietoa avoimista ikkunoista, ja säätää lämmitystä ja valaistusta sen mukaan. Tämä lisää asumismukavuutta ja säästää samalla sekä energiaa että rahaa”, sanoi Boschin pääjohtaja Volkmar Denner yhtiön lehdistötilaisuudessa, joka järjestettiin kuluttajaelektroniikan CES 2016 -messuilla Las Vegasissa.

”Uskomme, että vuosikymmenen loppuun mennessä älykoteja on noin 230 miljoonaa ympäri maailmaa. Tämä avaa merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia, joihin meidän on helppo vastata kiitos pitkän kokemuksemme anturiteknologiasta, lämmitys- ja turvajärjestelmistä sekä kodinkoneista.”

Mitä verkottumiseen tulee, Bosch uskoo avoimiin standardeihin ja alustoihin ja tekee teknologiasta niin käyttäjäystävällistä kuin mahdollista. Tästä syystä Boschin älykkään kodin järjestelmä on modulaarinen ja laajennettavissa, ja siihen on helppo liittää muiden valmistajien yhteensopivia laitteita.

Bosch työskentelee yhdessä Philipsin kanssa älykodin valaistuksen kehittämiseksi. Käyttäjät voivat ohjata Philips Huen valoja Boschin älykotisovelluksen avulla. Se mahdollistaa, että valot voi säätää henkilökohtaisten mieltymysten tai tunnelman mukaan yhdellä napsautuksella. Vastaavia kumppanuuksia rakennetaan myös muiden kanssa.

Tietosuoja ja tietoturva ovat etusijalla

Boschin mukaan sen älykotiratkaisut läpäisevät tiukimmatkin tietosuoja- ja tietoturvanstandardit. Tietoturvastandardit otetaan huomioon tuotteen kehitysprosessin alusta alkaen. Bosch on myös perustanut osaamiskeskuksen tietoturvan kehittämiseksi edelleen. Järjestelmä on täysin läpinäkyvä käyttäjilleen ja asiakkaat voivat itse päättää, kuinka heidän tietojaan käytetään.

 

 

Lue lisää

Katso kaikki