Uudenmaan LVI-Talo, Twinputki ja Milvent  yhdistävät voimansa koulun rakentamisessa

Instalco-yritykset Uudenmaan LVI-Talo, Twinputki ja Milvent ovat saaneet yhteisen asennusurakan Pasilan koulun uudisrakennuksessa Helsingissä.

Uusi koulu- ja päiväkotirakennus suunnitteluvaiheen havainnekuvassa. Kuva: Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala.

Yhteistyökumppaneina ja toimeksiantajina hankkeessa ovat rakennusliike Jatke Toimitilat ja Helsingin kaupunki. Tilauksen yhteisarvo on noin 4 miljoonaa euroa. Toimeksianto käsittää lämmitys-, saniteetti-, sprinkleri- ja ilmanvaihtojärjestelmien asennukset, kerrotaan Instalcon tiedotteessa.

– Tämä on hyvä esimerkki Instalco-mallin toimivuudesta parhaimmillaan. Yhdessä voimme tarjota pakettiratkaisun asiakkaalle ja loppukäyttäjälle. Tässä nimenomaisessa tapauksessa olimme jo varhaisessa vaiheessa yhteistyössä rakennusliike Jatke Toimitilojen kanssa, kun he tekivät tarjouksen Helsingin kaupungille, sanoo Instalco Suomen LVI-liiketoimintajohtaja Tero Viinikka tiedotteessa.

13 000 neliömetrin rakennukseen tulee sen valmistuttua tuhannen oppilaan peruskoulu, 200 lapsen päiväkoti sekä noin 160 työntekijän työtilat. Suunnittelun lähtökohtana on kompaktilla rinnetontilla sijaitseva kantakaupunkimainen monikerroksinen koulu, joka sopii nykyiseen tiiviisti rakennettuun kaupunkiympäristöön.

Uusi rakennus sijoittuu Keski-Pasilaan kauppakeskus Triplan pohjoispuolelle Tulistimenkadun ja Halkopiipunkallion väliin jäävälle tontille osoitteeseen Tulistimenkatu 2. Tavoitteena on, että uudet tilat valmistuvat kesällä 2025. Hankkeen arvioidaan alkavan syksyllä 2023 ja valmistuvan vuoden 2025 puolivälissä.

Lue lisää

Katso kaikki