Uponor myi saksalaisen tytäryhtiön Swegonille

Uponor myi jäähdyttäviä kattopaneeleita Saksassa valmistavan Zent-Frenger GmbH:n koko osakekannan Swegon Group AB:lle.

Uponor kertoo jatkavansa Talotekniikka – Eurooppa -segmentissä operatiivisen toiminnan tehostamista. Yhtiön tavoitteena on kiihdyttää kannattavaa kasvua sekä lisätä ketteryyttä ja kustannustehokuutta.

Osa tehostamista on Zent-Frenger GmbH:n koko osakekannan myynti Swegon Group AB:lle. Uponor osti jäähdyttäviä kattopaneeleita Saksassa valmistavan Zent-Frengerin vuonna 2012. Silloin Uponorin tavoitteena oli laajentaa tuotevalikoimaansa ja löytää synergioita isoissa kaupallisissa projekteissa. Strategiset tavoitteet eivät toteutuneet ja operatiiviset synergiat olivat rajalliset.

Zent-Frengeri myynnin velaton kauppahinta on 16 miljoonaa euroa, jonka lisäksi kauppaan sisältyy earn-out järjestelyn mukainen lisäkauppahinta enimmillään 2 miljoonaa euroa. Kauppa edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Vuonna 2017 Zent-Frengerin liikevaihto oli noin 30 miljoonaa euroa ja sillä oli noin 100 työntekijää.

Myyntitoimistoja ja varastoja karsitaan

Uponor on tarkastellut myös myyntitoimistoverkostoaan ja päättänyt sulkea kaksi tappiota tekevää myyntitoimistoaan Sveitsissä ja Australiassa vuoden loppuun mennessä. Jatkossa asiakkaita palvellaan näissä maissa Uponorin paikallisen kumppaniverkoston kautta. Näillä toimenpiteillä on vaikutusta 12 työntekijään.

Uponor tarkastelee lisäksi Euroopan varastoverkostoaan ja palvelumalliaan asiakkaille. Tämän seurauksena Uponor on päättänyt lopettaa varastotoimintansa Ranskassa, ja marraskuusta eteenpäin asiakkaita palvellaan yhtiön Saksan jakelukeskuksesta käsin. Tällä toimenpiteellä on vaikutusta kuuteen työntekijään. Lisäksi Uponor tarkastelee vaihtoehtoja varastopalvelujensa uudelleenjärjestämiseksi Espanjassa.

Uponor Infra vetäytyy Pohjois-Amerikasta

Uponor järjestelee toimintojaan myös Atlantin takana. Uponor Infra kertoi pari päivää sitten luopuvansa Pohjois-Amerikan liiketoiminnoistaan. Ostajana on amerikkalainen pääomasijoittaja, Wynnchurch Capital. Velaton kauppahinta on 62,5 miljoonaa Kanadan dollaria (noin 41 miljoonaa euroa).

Uponor Infran Pohjois-Amerikan liiketoiminnan liikevaihto oli viime vuonna noin 120 miljoonaa Kanadan dollaria (noin 80 miljoonaa euroa) ja se työllisti noin 150 henkilöä. Uponor Infra on Uponor Oyj:n ja KWH Groupin yhteisyritys, josta Uponor omistaa 55,3 prosenttia.

”Uponor Infra Oy:n perustamisesta lähtien meidän strateginen painopiste on ollut Euroopan liiketoiminnassa, jossa meidän on mahdollista löytää synergioita Uponorin Talotekniikka – Eurooppa -segmentin kanssa: esimerkiksi vahva brändi ja yhteiset jakelukanavat. Tämä yrityskauppa on luonteva askel, joka seuraa aiempia laitevalmistaja Extron Engineeringin ja Thaimaan liiketoiminnan myyntejä”, Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski kertoo.

 

Jätä kommentti

*

*