Uponor ostaa puolalaisen komponenttivalmistajan

Uponor ostaa puolalaisen komponenttivalmistajan Capricorn S.A:n.

Uponor ostaa puolalaisen komponenttivalmistajan Capricorn S.A:n.

Uponor ja Capricorn S.A.:n omistajat ovat allekirjoittaneet Capricorn S.A.:n koko osakekannan myyntiä koskevan kauppakirjan. Capricorn on puolalainen komponenttivalmistaja, jonka tuotteita käytetään lämmitysjärjestelmien ja LVI-tuotteiden asennuksissa.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Kaupan odotetaan toteutuvan seuraavien kuukausien aikana.

Vuonna 2020 Capricornin liikevaihto oli lähes 25 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllistää noin 400 ihmistä Świebodzicessä, Puolan lounaisosassa. Kaupan toteutumisen jälkeen Capricorn integroidaan Uponorin Talotekniikka – Eurooppa -divisioonaan.

– Viimeisten parin vuoden aikana Uponor on keskittynyt vahvistamaan ydinliiketoimintojaan ja parantamaan kannattavuuttaan. Olemme etsineet aktiivisesti sopivia yritysostokohteita, ja tämä kauppa on tärkeä askel eteenpäin Uponorin kannattavan kasvun tiellä, kertoo Uponorin toimitusjohtaja Michael Rauterkus.

– Olemme rakentaneet kasvustrategiaamme ja nyt löysimme hienon mahdollisuuden vahvistaa jalansijaamme Puolassa ja muualla Itä-Euroopassa tämän yrityskaupan avulla. Capricornin portfolio täydentää hyvin meidän lämmitys- ja viilennysjärjestelmien tuotevalikoimaamme. Yhtiön sijainti Puolassa tukee tuotantorakenteemme strategista laajentumista Itä-Eurooppaan, kertoo Talotekniikka – Eurooppa -divisioonan johtaja Karsten Hoppe.

Lue lisää

Katso kaikki