Uponor investoi PEX-putkituotantoon Pohjois-Amerikassa

Uponor, Inc. käynnistää 16,3 miljoonan euron (17,4 miljoonan dollarin) arvoisen tehdaslaajennuksen Pohjois-Amerikan Apple Valleyssä Minnesotan osavaltiossa.

Uponorin Talotekniikka – Pohjois-Amerikka -segmenttiin kuuluva tytäryhtiö Uponor, Inc. käynnistää 16,3 miljoonan euron (17,4 miljoonan dollarin) arvoisen tehdaslaajennuksen Pohjois-Amerikan Apple Valleyssä Minnesotan osavaltiossa.

Rakennustöiden odotetaan valmistuvan tammikuussa 2018. Kyseessä on Uponor, Inc.:n kymmenes laajennus Apple Valleyssä sitten toiminnan käynnistymisen vuonna 1990. Investointi lisää PEX-putkivalmistukseen liittyvää rakennuspinta-alaa 5 440 neliömetrillä.

Pohjois-Amerikan markkinat edustavat lähes kolmasosaa Uponor-konsernin vuoden 2016 liikevaihdosta, ja tästä suurin osa tulee talotekniikasta. Sen liikevaihto on kasvanut tasaisesti viime vuosina.

“Uponor, Inc. -yhtiön kasvunäkymät niin julkis- ja liikerakentamisessa kuin asuinrakentamisessakin ovat hyvät. Tällä investoinnilla pystymme vastaamaan käyttövesi- ja sisäilmastojärjestelmien kysynnän kasvuun sekä asuin- että liikerakentamisessa”, toteaa Uponor Oyj:n toimitusjohtaja Jyri Luomakoski.

Vuoden 2017 tammi-maaliskuun osavuosikatsauksessa 3. toukokuuta Uponor totesi, että yhtiön investoinnit nousevat noin 60 miljoonaan euroon vuonna 2017. Tässä tiedotteessa mainittu laajennusinvestointi ei aiheuta lausuntoon muutosta.

Minnesotan osavaltiossa sijaitseva Apple Valleyn kaupunki on Uponor, Inc:in Pohjois-Amerikan toimintojen keskus. Tytäryhtiö työllistää alueella lähes 700 henkilöä. Viime vuonna yhtiö palkkasi yli 100 uutta työntekijää, ja tehdaslaajennuksen myötä on tarkoitus palkata lisää. Uudisrakennus suunnitellaan samojen LEED-standardien mukaisesti kuin nykyinenkin rakennus yhtiön kestävän kehityksen ohjelman tavoitteita tukien.

Lue lisää

Katso kaikki