Tuusulan asuntomessualueelle valmistui ohje rakennustavasta

Kolmen vuoden päästä järjestettävät Tuusulan Asuntomessut ovat saaneet rakennustapaohjeen. Asuntomessuista halutaan uudentyyppisten asumisratkaisujen näyteikkuna.

Kolmen vuoden päästä järjestettävät Tuusulan Asuntomessut ovat saaneet rakennustapaohjeen. Asuntomessuista halutaan uudentyyppisten asumisratkaisujen näyteikkuna.

Tuusulan kunta laati monimuotoiseen ja laadukkaaseen asuinympäristön rakentamiseen kannustavan ohjeen yhteistyössä arkkitehtuuritoimisto OOPEAAn kanssa. Toimisto voitti sen perustajan, arkkitehti Antti Lassilan johdolla pari vuotta sitten Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon.

Rakennustapaohjeen laadinnassa oli tiiviisti mukana myös Suomen Asuntomessujen laaturyhmä. ”Ohje antaa suuntaviivat alueelle toivotuille asumisratkaisuille ja talotyypeille, sekä määräyksiä esimerkiksi sallituista kattokaltevuuksista ja julkisivumateriaaleista”, kuvailee projektipäällikkö Kirsi Joensuu Tuusulan kunnasta.

Rakennustapaohje sisältää myös suosituksia rakennusten energiaratkaisuiksi ja rakennusten sijoittelusta tonteille energiatehokkuustavoitteiden saavuttamiseksi. Ohjeen avulla pyritään saavuttamaan asukkaille viihtyisä ja korkealaatuinen lähiympäristö, omaleimainen identiteetti asuntomessualueelle sekä ehyt kylämäinen rakenne.

”Apua ja inspiraatiota talosuunnitteluun asuntomessualueelle toivotuista rakennustyyleistä saa rakennustapaohjetta täydentävästä typologisesta ohjeesta, joka esittelee konkreettisia esimerkkejä kuhunkin kortteliin toivotuista talotyypeistä. Se ei kuitenkaan ole valmis toteutussuunnitelma vaan osoittaa mahdollisuuksia ja antaa vinkkejä niiden hyödyntämiseen”, Joensuu kertoo.

Joensuu vinkkaa, että äskettäin julkaistujen ohjeiden avulla asuntomessuille rakentamisesta kiinnostunut voi jo aloittaa oman talosuunnittelunsa. Infotilaisuus asuntomessutonteista ja -rakentamisesta järjestetään 14. syyskuuta klo 18 Hyrylän entisellä varuskunta-alueella Rykmentinpuiston ruokalarakennuksessa, osoitteessa rakennus 48, Rykmentintie, Tuusula.

Pientalotonttien haku alkaa lokakuun alussa ja jatkuu tammikuulle 2018. Haettavana on 33 omakotitalotonttia. Rivi- ja kerrostalotonttien osalta haku on jo käynnissä.

Hyrylän keskustaan, entiselle varuskunta-alueelle Rykmentinpuistoon syntyvästä uudesta asuinalueesta kehitetään vetovoimaista kyläkaupunkia 15 000 asukkaalle. Ensimmäiset heistä muuttavat vuonna 2020 asuntomessualueelle.

Lue lisää

Katso kaikki