Vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen alkaa

Turun seudun Vierailukeskus tarjoaa yrityksille mahdollisuuden omien tuotteidensa ja innovaatioidensa esittelyyn.

Turun seudun vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen alkaa lokakuussa Turku Science Parkin alueelle. Keskus tulee sijoittumaan DataCityn ja BioCityn välittömään läheisyyteen, Turku Science Parkin sydämeen.

Vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentajaksi on valittu Rakennustoimisto Lundén Oy.

”Keskus on näkyvä ja tärkeä kohde Turun kaupungille, korkeakouluille sekä yrityksille. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme hankeen toteutettavaksi ja uskomme, että tästä tulee hieno kokonaisuus”, kertoo Rakennustoimisto Lundénin toimitusjohtaja Janne Lundén.

Keskuksesta järjestettiin syksyllä 2015 arkkitehtien ideakilpailu, jonka voittajaksi valittiin Vesa Arosuo Arkkitehdit.

Vierailukeskus tarjoaa yrityksille mahdollisuuden omien tuotteidensa ja innovaatioidensa esittelyyn. Vierailu- ja innovaatiokeskukseen tulee myös showroom, jonne yritykset voivat rakentaa oman elämysmaailmansa. Vierailukeskus sisältää myös kaupunkisuunnittelutilan sekä esittelee turkulaista korkeakoulututkimusta.

Vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen sisältyy olennaisena osana Turun kaupungin kärkihankkeeseen Kupittaan alueen kampus ja tiedepuiston kehittäminen. Keskus toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin kanssa.

Mukaan hankkeeseen ovat sitoutuneet mm. Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu sekä parikymmentä paikallista yritystä, kuten PerkinElmer Inc, Teleste Oyj ja Sandvik Oy.

Vierailu- ja innovaatiokeskuksesta on kehitetty sovellus mobiililaitteille, jonka avulla rakennuksessa voi liikkua kaikissa kerroksissa. Sovellus on ladattavissa Google Play- ja Apple Store -kaupoista. Sovellus löytyy hakusanalla Teknologiakiinteistöt.

Lue lisää

Katso kaikki