Turun Runosmäen monitoimitalon toteuttaja valittiin

Monitoimitalo on valmis vuoden 2023 loppuun mennessä.

Runosmäen monitoimitalon ja aluekehityshankkeen yhteistoimintaurakan toteuttajaksi on valittu ”Runosmäki yhdessä”- niminen ryhmittymä. Monitoimitalon rakentaminen toimii lähtölaukauksena koko alueen kehittämiselle.

Talotekniikka-lehti

”Runosmäki yhdessä” -ryhmittymän urakoitsijana toimii NCC ja muina jäseninä Bonava Suomi Oy, TVT Asunnot Oy ja Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy.

Hankkeen tilaajana monitoimitalon osalta on Turun kaupungin ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän omistama keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö KKOY Runosmäen monitoimitalo sekä aluekehityksen osalta Turun kaupunki ja Koy Piiparintori. Tarjouskilpailu toteutettiin neuvottelumenettelynä.

Hankkeessa toteutetaan Runosmäen monitoimitalon uudisrakennus, joka palvelee useita alueen toimintoja. Sen käyttäjiä ovat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Turun kaupungin sivistys-, vapaa-aika- ja hyvinvointitoimialat.

Monitoimitalossa toimivat päiväkoti, neuvola- ja perhekeskus sekä kirjasto- ja nuorisotilat. Seurakunnan tiloja ovat muun muassa kirkkosali, seurakuntasalit, toimituskappeli, sakaristo, diakonian vastaanottotila ja kerhotilat. Monitoimitaloon tulee myös yhteiskäyttötiloja, jotka ovat asukkaiden ja alueen toimijoiden yhteisessä käytössä.

Monitoimitalo rakennetaan jo puretun koulun paikalle. Monitoimitalon laajuus on noin 3 575 hyötyneliötä, josta kaupungin osuus on 75 % ja seurakunnan 25 %. Monitoimitalo on valmis vuoden 2023 loppuun mennessä.

− Osallistuimme viime kesänä urakoitsijoiden esivalintaan ja markkinavuoropuheluun sekä teimme luonnossuunnitelmat yhdessä arkkitehtitoimisto Konkret Oy:n kanssa. Nyt on aika käydä luonnokset uudelleen läpi eri käyttäjäryhmien kanssa ja jalostaa niistä tämän vuoden aikana lopulliset rakennussuunnitelmat, jotta rakentamaan päästään heti vuoden alussa 2022, kertoo NCC:n työpäällikkö Jari Piili tiedotteessa.

Käytöstä poistuvien rakennusten tonteille suunnitellaan uutta käyttöä aluekehityshankkeen muodossa. Aluekehitykseen sisältyy neljä kaupungin omistamaa kiinteistöä kolmessa eri kohteessa ja yksi yksityisessä omistuksessa oleva kiinteistö.

Alueen laajempaan kehittämiseen tähtäävää aluesuunnittelua ja sen edellyttämää asemakaavoitusta työstetään monitoimitalon kanssa rinnan. Uudisrakennushankkeiden on määrä käynnistyä vaiheittain monitoimitalon valmistuttua vuoden 2023 jälkeen.

”Runosmäki yhdessä” -ryhmittymään kuuluvat lisäksi:

  • Pääsuunnittelija: Arkkitehtitoimisto Konkret Oy
  • Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Konkret Oy
  • Rakennesuunnittelu: Sweco Rakennetekniikka Oy
  • Rakennusfysiikka; Sweco Rakennetekniikka Oy
  • LVI: Insinööritoimisto R.J Virta
  • Automaatio: Insinööritoimisto R.J Virta
  • Sähkö- ja telesuunnittelu: Rejlers Finland Oy
  • Pohjarakennesuunnittelu: SM Maanpää Oy
  • Akustiikkasuunnittelu: Promethor Oy
  • Tietomallikoordinaattori: Sweco Rakennetekniikka Oy

Lue lisää

Katso kaikki