Kuva: Himla Arkkitehdit Oy

Turun Kirstinpuistoon nousee maalämmitteinen asuinkerrostalo

Kirstinpuiston alueelle lähelle Turun keskustaa rakennetaan asuinkerrostalokokonaisuus. Loppuvuodesta 2022 valmistuvaan As Oy Turun Kirstinpuiston Helmeen tulee yhteensä 129 vuokra-asuntoa.

Talotekniikka-lehti

Kirstinpuiston Helmen 7- ja 8- kerroksinen asuinkerrostalokokonaisuus tulee samaan kortteliin NCC:n rakenteilla olevan Kirstinpuiston Kruunun kanssa.

Korttelissa panostetaan asukkaiden viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen. Yksittäisissä asunnoissa ei ole omia saunoja, vaan ullakkokerrokseen tulee yhteinen saunaosasto ja maisematerassi. Iso piha-alue leikkipaikkoineen ja ulkokuntosaleineen tulee olemaan koko korttelin yhteisessä käytössä.

Kohteen rakentaminen aloitetaan toukokuussa.

– Kirstinpuiston alueen suunnittelussa painotetaan kestävän kehityksen ratkaisuja. Kirstinpuiston Helmeen asennetaan 10 maalämpökaivoa. Hankkeeseen on myös suunniteltu runsaasti hulevesiä sitovia viherrakenteita kuten suuria puita sekä viherkatot auto- ja pyöräkatoksiin. Pihan autopaikkoihin tulee lisäksi latauspaikat sähköautoille, NCC:n hankekehitysinsinööri Elias Mäkelä kuvailee tiedotteessa.

Jätä kommentti

*

*