Turkuun rakennetaan kaksi EU-taksonomian mukaista asuinkerrostaloa

Kuva: Hartela

Turun Pukkilan alueelle rakennettava kahden asuinkerrostalon asunto-osakeyhtiö tarjoaa asukkailleen kestävän kehityksen mukaista vuokra-asumista. Rakentaminen toteutetaan EU-taksonomian mukaisesti, kertoo Hartela tiedotteessaan.  

Rakennustyöt käynnistyvät syyskuussa 2022, ja ensimmäinen taloista valmistuu tammikuussa 2024. Asuinkerrostalot toteutetaan LEED Gold -tasoon ja A-energialuokkaan.

Kohteen energianlähteinä toimivat sekä maalämpö- että aurinkopaneelijärjestelmät. Asunnoissa on lisäksi energiatehokkaat ilmanvaihtokoneet ja vesikalusteet. Tämä tarkoittaa sitä, että asumisen ympäristövaikutukset on minimoitu, lämmitykseen ei hukata ylimääräistä energiaa ja asumisen hiilijalanjälki on pieni asumisen koko elinkaaren aikana. Asuntojen lämmitys sekä talojen kiinteistösähkö on tarkoitus tuottaa kokonaan fossiilittomalla energialla.

− Olemme erittäin iloisia, että pääsemme toteuttamaan korkealuokkaista asumista turkulaisille yhdessä Hartelan kanssa. Kyseessä on ensimmäinen uudisrakennusprojekti CapMan Real Estaten historiassa, jossa toteutetaan EU-taksonomian mukaista rakentamista. Maalämpö ja katolle asennettavat aurinkopaneelit pienentävät asumisen hiilijalanjälkeä ja hillitsevät lisäksi energiakustannuksia, kertoo CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja Sampsa Apajalahti tiedotteessa.

− Pyrimme vähentämään asumisen aikaista energiankulutusta, sillä energiankulutuksella on suuri merkitys rakennuksen koko elinkaaren aikaisiin päästöihin, kertoo suunnittelupäällikkö Veli-Matti Kankare Hartela Länsi-Suomi Oy:stä.

Rakennettava taloyhtiö varautuu sähköauton latauspisteisiin, ja kohteeseen hankitaan yhteiskäyttöauto asukkaiden käyttöön. Asukkaat voivat seurata sovelluksen avulla omaa vedenkulutustaan ja siten vaikuttaa suoraan omaan vesilaskuunsa.

Lue lisää

Katso kaikki