Tuomas Qvick johtamaan Schneider Electricin kiinteistötekniikan liiketoimintaa Pohjoismaissa ja Baltiassa

Qvick on työskennellyt yhtiössä vuodesta 2015 lähtien.

Schneider Electric Finland Oy:n liiketoimintajohtaja Tuomas Qvick (MBA) on nimitetty yrityksen Pohjoismaiden ja Baltian alueen liiketoimintajohtajaksi 1.6.2021 alkaen.

Qvick on työskennellyt yhtiössä vuodesta 2015 lähtien. Ennen Schneider Electriciä Qvick vastasi suomalaisen Halton Groupin pohjoismaisesta liiketoiminnasta. Qvickillä on yli 20 vuoden myynti- ja johtamiskokemus kiinteistö- ja rakentamistoimialalta Euroopassa.

Pohjoismaiden ja Baltian muodostama alue on kansainvälisen konsernin yksi suurimmista kiinteistötekniikkaan ja energiatehokkuuteen keskittyneistä liiketoiminta-alueista.

– Schneider Electricin liiketoiminta keskittyy energianhallinta- ja automaatioratkaisuihin ja älykkäiden energiaratkaisuiden kehittämiseen. Olemme yksi markkinoiden johtavista toimijoista kiinteistöteknologiassa ja roolimme Pohjoismaissa on merkittävä rakennusten hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa, Qvick sanoo Schneider Electric Finland Oy:n tiedotteessa.

Suomen liiketoiminnan johdossa Qvick on aktiivisesti ollut kehittämässä innovatiivisia energiajärjestelmiä ja älykkäitä kiinteistöjä yhteistyössä kiinteistönomistajien, suunnittelutoimistojen ja rakennusliikkeiden kanssa. Rakennetussa ympäristössä energiajärjestelmiin ja niiden elinkaaren aikaiseen käyttöön tehtävillä toimenpiteillä on merkittävä vaikutus siihen, kuinka ilmastonmuutosta saadaan hillittyä.

– Kiinteistönomistajien rooli on erittäin suuri: heidän on vietävä toimialaa eteenpäin. Suomessa aika on ollut kypsä sille, että meiltä löytyy muun muassa Lidlin, Keskon ja Cityconin kaltaisia valveutuneita suuria kiinteistönomistajia, jotka ovat halunneet omaehtoisesti lähteä ratkaisemaan energiahaastetta, Qvick sanoo tiedotteessa.

Pohjoismaiden ja Baltian liiketoimintajohtajan roolissa Qvick haluaa viedä Suomesta saatuja hyviä oppeja käytäntöön myös muissa maissa.

– Tehtävänäni on laajentaa yhtiön liiketoimintaa alueella ja tehdä pohjoismaisista kiinteistöistä kestävän kehityksen mukaisia ja laadukkaampia sekä käyttäjille että omistajille. Yksi rooleistani on kertoa markkinoille, mikä kaikki on teknologian avulla mahdollista toteuttaa. Kestävämpää tulevaisuutta rakennetaan integroimalla energiaa tuottavat, kuluttavat ja varastoivat järjestelmät yhteen, Qvick sanoo tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki