TTS Työtehoseura aloittaa aurinkopaneeliasentajien kouluttamisen

Kuva: Pixabay

Aurinkopaneelien kysyntä kasvaa samalla, kun kiinnostus aurinkoenergian hyödyntämisestä sähköntuotantoon lisääntyy kiihtyvällä vauhdilla. Osaajia tarvitaan myös asennustehtäviin, kertoo TTS Työtehoseura tiedotteessaan.

Työllisyystilanne paneelien asennustehtävien parissa on erittäin hyvä, ja töitä on tarjolla monipuolisesti, tiedotteessa sanotaan.

− Osaajia paneelien asennustehtäviin tarvitaan alalla nyt ja tulevaisuudessa. Tämä on erinomainen väylä kouluttautua mielenkiintoisiin ja ajankohtaisiin tehtäviin, kertoo TTS Työtehoseuran vastuukouluttaja Jari Suuronen tiedotteessa.

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistujilla on aurinkopaneeliasentajan tehtävässä tarvittavat perustiedot ja -taidot sekä kattotyöturvallisuuteen, korkealla työskentelyyn ja erilaisiin kattorakenteisiin liittyvä perusosaaminen koulutuksen jälkeen.

− Työn luonteeseen kuuluu työskentely vesikatoilla, joten korkeatkaan paikat eivät saa huolettaa. Työ on myös monesti reissutyötä, joten valmiudet liikkumisesta työkohteesta toiseen tulee olla luontevaa, toteaa Suuronen työn erityispiirteistä.

Koulutus toteutetaan 27.2.–10.5.2022 välisenä aikana. Haku on auki 23.1.2023 saakka. Kohderyhmänä koulutukselle ovat työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkilöt, joilla on suomen kielen taito (taso B1.1.), B-ajokortti ja kiinnostus asentajatehtävään.

Monipuolinen koulutus sisältää käytännönläheistä lähiopetusta TTS Työtehoseuran Vantaan Sarkatien toimipisteessä sekä työssäoppimista.

Lisätietoja löytyy TTS Työtehoseuran verkkosivuilta.

Lue lisää

Katso kaikki