Trevian konseptoi 30-vuotiaan Tampereen Tullintorin uusiksi – toteutus vuodessa

Vuonna 1991 kauppakeskuksena avattu Tullintori uudistetaan nykyisen omistajan, Agore Kiinteistöjen sekä manageerauksesta ja kehittämisestä vastaavan Trevian Asset Managementin johdolla.

Mittava investointi kattaa Tullintorin toimisto- ja kauppakeskuskiinteistön uudistamisen nykyaikaiseksi Tullin alueen palvelukeskukseksi.

Liiketilojen osuutta vähennetään kahteen ja toimistojen kapasiteettia kasvatetaan neljään kerrokseen. Liike- ja toimitilakokoja muutetaan vastaamaan markkinakysyntää ja muuntojoustavuutta. Muutokset lisäävät kuitenkin määrällisesti liiketilapaikkoja, jonka myötä saadaan etenkin pienille ja paikallisille osaajille kaivattuja tiloja. Näin lisätään myös palveluita toimistokäyttäjille.

Remontti toteutetaan osin suojeltua rakennusta kunnioittaen, mutta se muuttaa Tullintoria huomattavasti visuaalisesti ja toiminnallisesti. Remontin laajuudesta huolimatta talon toimijoiden toiminta turvataan ja Tullintori pidetään auki koko remontin ajan. Tamperelaiset pääsevät seuraamaan muutoksia aitiopaikalta.

– Perusperiaate suunnittelussa on ollut, että kyseenalaistamme nykyiset kauppakeskusten toimintamallit ja toimistojen palvelukokonaisuudet. Tämä tulee näkymään vahvasti viestinnässä, markkinoinnissa sekä tavassamme toimia, summaa Tullintorin kauppakeskuspäällikkö Merikukka Salmi.

Tullintorin konsepti ei tule kilpailemaan Tampereen muiden kauppakeskusten kanssa vaan siitä syntyy toimitilojen hybridi, johon yhdistyy vahvasti alueen kaupunkikulttuuri. Uusi konsepti tuo Tullintorille myös taidetta, tapahtumapuitteet ja yhteisöllisen toiminnan.

Lue lisää

Katso kaikki