Tonisco osaksi Uniwateria – ”Paineelliset ratkaisut, haaroitukset ja tulppaukset ovat voimakkaassa kasvussa vesihuollossa”

Yrityskauppa merkitsee Uniwaterille maantieteellistä laajentumista, joka vahvistaa sen läsnäoloa pohjoismaisilla markkinoilla.

Kuva: Pixabay

Vesihuoltokonserni Uniwater kasvaa Toniscon oston myötä. Tonisco on suomalainen yhtiö, joka valmistaa laitteita putkistojen paineelliseen kunnossapitoon sekä tarjoaa vastaavia palveluita vesihuollolle, lämmitykseen ja jäähdytykseen, kaasunjakeluun ja teollisuuteen. Tonisco on erikoistunut paineelliseen haaroitukseen ja -tulppaukseen, mikä on strategisesti tärkeä osa Uniwaterin palveluita vesi-infrastruktuurin huollossa ja kunnossapidossa. Tonisco valmistaa ja myy myös tuotteita, kuten haaroituslaitteita, venttiileitä ja putkenpuristustyökaluja. Yritysosto avaa Uniwaterille mahdollisuuksia laajentaa toimintaansa Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa, kerrotaan Uniwaterin tiedotteessa.

Liiketoiminta-alueen johtaja Olof Nordin kuvailee Toniscon hankintaa osana strategista investointia, jonka tavoitteena on kasvaa Pohjoismaissa ja tarjota kohderyhmälle kestäviä ja korkealaatuisia palveluja. Toniscon myötä Uniwater kykenee laajentamaan palveluntarjontaansa ja sitä kautta markkinaosuuttaan kasvavalla markkinasegmentillä, tiedotteessa kerrotaan.

– Paineelliset ratkaisut, haaroitukset ja tulppaukset ovat voimakkaassa kasvussa vesihuollossa. Yritysosto antaa meille hyvät edellytykset vastata vaatimuksiin tällä segmentillä ja lisätä läsnäoloamme laajemmalla kansainvälisellä näyttämöllä, sanoo Nordin tiedotteessa.

Uniwaterin tytäryhtiö Proco Services ab tarjoaa tällä hetkellä näitä palveluja Ruotsissa ja Norjassa. Toniscon osto merkitsee tämän tarjonnan maantieteellistä laajentamista Suomeen ja Saksaan. Uniwaterissa molemmat yhtiöt tulevat kuulumaan Uniwater Solutions -liiketoiminta-alueeseen.

Tonisco on vuonna 1969 perustettu suomalainen perheyritys. Yrityksellä on 27 työntekijää, ja sen toimipaikka on Tampereella. Toniscolla on myös Saksassa maayhtiö, jossa työskentelee kaksi työntekijää. Saksan lisäksi yrityksellä on kansainvälisiä yhteistyökumppaneita tuote- ja palvelusektorilla muun muassa Kanadassa, Sveitsissä ja Ranskassa. 

Tonisco Servicen toimitusjohtaja Jalmari Nisso odottaa innolla liiketoiminnan kasvua osana Uniwater-konsernia.

– Jaetut arvot, asiantuntemus ja itsenäiset toimijat ovat rakennuspalikoita menestyksekkäälle kumppanuudelle Uniwaterin kanssa. Toiminnalliset synergiat tekevät meistä vahvempia ja auttavat meitä saamaan kilpailuetua alalla. Yhdessä pystymme laajentamaan palvelutarjontaamme ja auttamaan asiakkaitamme paremmin, sanoo Nisso tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki