Thermian liiketoiminta myydään Stiebel Eltronille

Stiebel Eltron Group ja Danfoss A/S ovat viimeistelleet sopimuksen, jossa Thermian liiketoiminta myydään Stiebel Eltronille.

Stiebel Eltron Group ja Danfoss A/S ovat viimeistelleet sopimuksen, jossa Thermian liiketoiminta myydään Stiebel Eltronille.

Thermian liiketoiminta pitää sisällään Danfoss Värmepumpar AB:n toiminnot Arvikassa, Ruotsissa sekä toiminnot Suomessa ja Norjassa. Thermia-tuotemerkin alla myyntiä harjoittava yhtiö on johtavia toimijoita Pohjoismaiden lämpöpumppumarkkinoilla. Sen liikevaihto on noin 62 miljoonaa euroa ja se työllistää 210 henkilöä Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.

”Thermian vahva asema Pohjoismaissa ja moderni tuoteportfolio ovat erinomainen lisäys Stiebel Eltron Groupin fokukseen lämmityksen ja viilennyksen saralla uusiutuvalla energialla. Thermian vahva tuotetarjonta auttaa Stiebel Eltron Groupia kehittämään liiketoimintaansa maalämpömarkkinoilla”, kertoo Stiebel Eltronin myynnistä vastaava Nicholas Matten.

“Koska tuotevalikoimissa on hyvin vähän päällekkäisyyksiä ja tuotemerkit ovat vahvoja eri markkinoilla, Thermia ja Stiebel Eltron tuotemerkkien yhdistelmä auttaa varmistamaan yhdistetyn liiketoiminnan asemaa kilpailluilla Euroopan lämmitysmarkkinoilla. On suuri mahdollisuus päästä luomaan synergioita kehittämällä yhteisiä teknisiä alustoja ja ostoaktiviteetteja”, Chief Operational Officer Kai Schiefelbein Stiebel Eltronilta sanoo.

Danfoss Group jatkaa lämpöpumpputeknologian toimittamista Stiebel Eltronille ja on jakelija Danfoss-lämpöpumpuille muun muassa Tanskassa.

”Tällä strategisella luopumisella, olemme ottaneet seuraavan askeleen varmistaaksemme selkeän keskittymisen lämpöpumpputoimintojen ytimeen, joka tulevaisuudessa tarkoittaa edistyksellisiä komponentteja ja keskeisiä teknologioita lämpöpumpuille. Luopumisen seurauksena lämpöpumppusovellukset sekä toiminnot kehittämisen ja keskeisten teknologioiden tarjoamisessa globaalille lämpöpumpputeollisuudelle säilyy tärkeänä prioriteettina ja kasvumahdollisuutena Danfossille”, Danfossin toimitusjohtaja Kim Fausing kertoo.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa ilmoiteta.

 

Lue lisää

Katso kaikki