The Japan Times: Tokio aikoo vaatia aurinkopaneeleita uusiin rakennuksiin vuodesta 2025 alkaen

Kuva: Pixabay

Tokion kaupunki suunnittelee ottavansa käyttöön uuden järjestelmän, jolla se velvoittaa rakentajia ja rakennuttajia asentamaan aurinkopaneelit uusiin rakennuksiin. Tämä tapahtuisi huhtikuusta 2025 alkaen, kerrotaan The Japan Timesin uutisessa.

Uutisen mukaan aloite tekisi Tokiosta Japanin ensimmäisen prefektuurin, jossa edellytetään aurinkopaneelien asentamista kaikkiin uusiin rakennuksiin. Vaatimus koskisi noin 50:tä Tokion suurinta rakennusyhtiötä.

Tokion metropolialueen valtuusto saa uudistusehdotuksen tarkasteltavakseen joulukuussa. Suunnitteilla on myös tukiohjelman laatiminen, jotta järjestelmä saadaan laajasti käyttöön.

Uusi järjestelmä koskisi uusia asuintaloja ja rakennuksia, joiden kokonaispinta-ala on alle 2 000 neliömetriä. Se ei koskisi rakennuksia, joiden kattopinta-ala on alle 20 neliömetriä.

Uutisen mukaan yhtiöiden ei tarvitsisi asentaa aurinkopaneeleja kaikkiin rakenteilla oleviin rakennuksiinsa, vaan tiettyyn osuuteen uusista rakennuksistaan. Osuus vaihtelisi alueen mukaan 30 prosentista 85 prosenttiin.

Lue lisää

Katso kaikki